Ana Sayfa iPad Yenilik #5: iOS’e GIF Desteği Geliyor!

Yenilik #5: iOS’e GIF Desteği Geliyor!

0

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

Artık GIF’leri görmek ve oynatmak başka uygulamalara muhtaç değiliz. Apple iOS 11 ile sonunda iOS’e GIF desteğini de getirdi. Fotoğraflar içerisinden GIF’leri hareketli bir şekilde görebiliyoruz! 🙂

gif-hero.png

Fotoğraflar içerisine kaydettiğimiz GIF’ler daha önce normal resimler gibi görünüyordu. Sadece paylaştığımızda hareketli hallerini görebiliyorduk. iOS 11 ile bunları artık hareketli olarak da görebiliyoruz.

Ayrıca Apple bir de “Hareketli” adında otomatik albüm yaratıyor ve tüm hareketli resimleri bunun altında topluyor. Böylece GIF’lerimiz tek bir klasörde arşivlenmiş oluyor.

Hayırlı olsun, gelsin GIF’ler… 🙂

NOT: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz