Ana Sayfa Apple101 Yenilik #8: Otomatik Kurulum ile Yeni Cihazları Ayarlamak Çocuk Oyuncağı

Yenilik #8: Otomatik Kurulum ile Yeni Cihazları Ayarlamak Çocuk Oyuncağı [iOS 11]

3

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

Sunumda tanıtılmayan, senede belki 1-2 defa ihtiyacımız olacak ama her seferinde işimizi kolaylaştıracak nefis bir özellik geliyor iOS 11 ile. Artık yeni bir iPhone veya iPad aldığımızda her şeyi sıfırdan tek tek yapmak için uğraşmamıza gerek yok.

otomatik-kurulum-hero.jpg

iCloud yedeğimiz varsa zaten bunların bir çoğu ile uğraşmıyoruz, ancak bazen yedekten geri gelmek yerine cihazı sıfırdan kurmak ve temiz bir başlangıç yapmak isteyebiliyoruz. Bu durumda yine tek tek bütün kurulum adımlarını yapmak, WiFi şifresi, ayarlar, adım adım tüm seçimleri yapmak ve onayları vermek gerekiyor.

Halbuki bunların hepsi için zaten neyi seçeceğimiz belli değil mi? İşte bu yeni özelliğin çıkış noktası da bu. “Otomatik Kurulum” sayesinde iOS 11 yüklü cihazımızın kurulumunu dakikalar içerisinde kolayca yapabiliyoruz.

ios-11-feature-list.jpg

Otomatik Kurulum (Automatic Setup) bizim için ayarlarımızı, Apple Kimliği bilgilerimizi, Wi-Fi bilgilerini, tercihlerimizi ve iCloud Anahtar Zinciri içerisindeki parolalarımızı taşıyor, ve ayrıca yeni iPhone/iPad kurulumunu standart dışına çıkartarak kolaylaştırıyor.

Automatic-Setup-iOS-11-main.png

Yeni cihazın kurulumu sırasında artık yeni bir seçenek daha karşımıza çıkıyor olacak, ve bu seçenek sayesinde otomatik kurulum yapabileceğiz. Örneğin yeni bir iPad aldıysak, iPhone’umuzu iPad’e yaklaştırarak kurulumu başlatabilecek ve çok daha hızlı bir şekilde iPad’i kendi ayar ve tercihlerimizle kullanmaya başlayabileceğiz.

2017-06-23_11-21-50.png

Kurulum tıpkı iPhone-Watch eşleşmesinde olduğu gibi, bir cihazın kamerasıyla diğer cihaz üzerindeki hareketli görselin eşleştirilmesiyle başlıyor. Ve sonrasında tüm işlem iki cihaz arasında kurulan Wi-Fi iletişimiyle devam ediyor. Tıpkı AirDrop’ta olduğu gibi.

otomatik-kurulum-4.jpg

Benim deneme imkanım olmadığı için şu anda test edemiyorum. Ancak MacStories ekibi çok iyi bir video hazırlamış tüm bu süreci anlatan. O yüzden en güzeli kendilerinin paylaştığı videoyu bu yazıya eklemek sanırım. 🙂

NOT: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Göktuğ bey, notlar uygulamasına güzel özellikler gelmiş:) keşfettğim birkaç güzel özelliği paylaşmak istiyorum
    1. Belge tarama: yazımızı notlar uygulaması içerisinden kameramızı kullanarak taratıp pdf olarak kaydedebiliriz. Aynı zamanda destek veren uygulamaların içerisine atabiliriz
    2. Tablo oluşturma: excel gibi olmasada gayet kullanışlı ve basit bir tablo oluşturma şansımız var.

    Son olarakta ekran fotoğrafını çektiğimizde sol altta fotonun küçülüp beklemesi. Fotonun üzerine tıklayarak not alabilir önemli yerleri çizip albümlere kaydedebiliriz

  2. İyimim günler sihirli elma 🙂 bende iphone 6 var etkileşim kilidi var üstünde benim abimde iphone 7 var bu hızlı başlangıcı yapsam iphone 6 da yeni iphone olarak ayarlanır mın yoksa bilgiler geçer hala etkileşim kilidi devam eder mi lütfenn en kısa sürede cevaplarsanız sevinirim 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz