Ana Sayfa Haberler iOS 11 için Açık Beta 1 Yayınlandı!

iOS 11 için Açık Beta 1 Yayınlandı!

2

Apple, Haziran ayı sonunda işletim sistemlerinin açık beta (public beta) sürümlerini duyuracağını söylemişti, ve işte zamanı geldi iOS 11, macOS ve tvOS’in ilk açık beta sürümleri bugün yayınlandı.

hero-beta-1.jpg

Bu sene de diğer senelerde olduğu gibi iOS, macOS ve tvOS’in açık beta sürümlerini ücretsiz olarak test etme şansına sahip olabiliyoruz. Ancak bu beta işletim sistemlerini yüklemeden önce dikkat etmemiz gereken birkaç nokta var.

Açık Beta sürümler henüz tamamlanmamış, hala geliştirilmesi devam eden ve sorun çıkartabilecek yazılımlar. Yani bir şeylerin bozulma ihtimali yüksek.

Hatta genelde ilk açık beta sürümleri en problemli dönemlere denk geldiği için bazı uygulamalar çalışmayabilir, uyum sorunları çıkabilir. Örneğin ben Trello adlı uygulamayı 5 Haziran’da iOS 11’in ilk beta sürümünü yüklediğimden beri kullanamıyorum.

dev-program.png

Beta sürümlerde nelerle karşılaşabiliriz? Pil ömrü düşer, performans azalır, bazı uygulamalar çalışmayabilir, veri kaybı yaşanabilir. Yani aslında olmayacak denilebilecek her şey olabilir. 🙂

iOS 11’de çalışmayan veya arada çakılan uygulamalara ek olarak, AirPods ile sıklıkla bağlanma sorunu yaşadığımı ve bol bol da kopmalarla karşılaştığımı söyleyebilirim. Hatta bence son yılların en sorunlu iOS beta programı gibi görünüyor benim için iOS 11.

Ancak buna karşın macOS High Sierra ise gayet sağlam ve stabil. 🙂

Bu sebeple benim önerim, günlük hayatta veya iş için kullandığınız cihazlara bu işletim sistemlerinin kesinlikle yüklenmemesi. iOS 11’in ilk geliştirici beta’sı çok sıkıntılıydı, geçen hafta yayınlanan ikinci beta ile bir şeyler düzelmiş, ancak hala problemli. Açık Beta’da bundan çok daha iyi olmayacaktır.

ios-11-16-9.jpg

Beta sürümlerden geriye dönmek mümkün olsa da, bütün o zamana ve koşturmacaya değmeyeceğini düşünüyorum. Bu sebeple kararınızı iyi düşünüp vermenizde fayda var.

Beta sürümlere göz atmak, ve cihazlarınıza yüklemek için Apple’ın Beta Yazılım Programı’na kaydolabilirsiniz.

Kısa bir iOS 11 Değerlendirmesi

iOS 11 ile gelen, bizlerin seveceği çok fazla yeni özellik var. Sadece sıkı kullanıcıların seveceği türden değil, herkesin kullanacağı, ve faydasını göreceği bir çok yeni özellik içeriyor iOS 11.

Bunların bir çoğu da birkaç hafta kullanıp sonra unutulacak şeyler yerine, keyifli bir şekilde gün içerisinde bize yardımcı olacak şeyler. Genellikle kullanım kolaylığı ve verimlilik sağlayan şeyler…

Özellikle de iPad özelinde baktığımızda ise neredeyse yeni bir cihaz almış kadar kullanımı değiştiren, etkileyen şeyler var.

Bu sebeple iOS 11, Eylül ayında tüm kullanıcılar için yayınlandığında çok önemli değişiklikler getireceğini ve iOS 10’a göre önemli bir güncelleme olacağını söyleyebilirim.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Merhaba. Bende az önce İPad Pro’ya yükledim. Bahsettiğiniz sıkıntıları okuyunca iphone’nuna yüklemekten şuan vazgeçtim, çünkü watch ve AirPods da kullanıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz