Ana Sayfa iOS Yenilik #9: Wi-Fi Şifresini Yanımızdaki Arkadaşımızla Paylaşmak Artık Çok Kolay

Yenilik #9: Wi-Fi Şifresini Yanımızdaki Arkadaşımızla Paylaşmak Artık Çok Kolay [iOS 11]

1

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

iOS 11 ile gelen küçük ama pratik özelliklerden biri de Wi-Fi şifresini yanımızdaki arkadaşlarımızla kolayca paylaşabilmek. Yakındaki iOS 11 yüklü bir cihaz, bizim dahil olduğumuz ağa bağlanmak istediğinde, şifre yazmak yerine, bu ağın şifresini bizden otomatik olarak alabiliyor.

wifi-share-ios11-hero.png

Böylece anlatması kolay olan şifreler seçmek veya şifreyi bulmak için modemin arkasına bakmak gibi dertlerden kurtuluyoruz. Tek yapmamız gereken ekrandaki bir butona dokunmak ve arkadaşımızın ağa bağlanmasına yardımcı olmak.

Peki bu nasıl çalışıyor?

iOS 11 yüklü cihazı olan arkadaşımız, Wi-Fi listesinden bizim ağımızı seçiyor ve karşısına şifre yazacağı ekran çıkıyor. İşte bu ekranda iPhone’unu bizim iPhone’umuza (iPad, iPod Touch veya Mac’e) yaklaştırıyor.

wifi-share-ios11-1.png

Bu durumda bizim cihazımızın ekranında Wi-Fi’a bağlanmak isteyen cihazın erişim istediği görünüyor. Tıpkı AirPods’un kapağını açtığımızda iPhone ekranında “Bağlan” ekranının çıkması gibi.

wifi-share-ios11-2.png

“Parolayı Gönder” (Send Password) butonuna dokunarak arkadaşımızın cihazına parolayı gönderiyor ve Wi-Fi’a bağlanmasına yardımcı oluyoruz. Bu da tıpkı yakındaki bir cihaza AirDrop ile dosya göndermek gibi.

wifi-share-ios11-3.png

Aslında Apple AirDrop ile fotoğraf, bağlantı, not vb. gönderimlerine ek olarak, bir de Wi-Fi şifresi gönderimini eklemiş. 🙂 Bu da diğerleri gibi Wi-Fi ve Bluetooth’u kullanarak sadece yanımızdaki cihazlara gönderim yapmayı sağlıyor.

wifi-share-ios11-4.png

Şifreyi açık açık söylememiz, yazmamız veya cihazın üzerinden elle tuşlanması gerekmiyor. Çok daha basit, çok daha pratik.

Üstelik yukarıda da bahsettiğim gibi bunu macOS High Sierra da destekliyor!

wifi-share-ios11-5.png

Eve gelen arkadaşlarımız, ağa bağlanmak istediklerinde evdeki ağın adını söylememiz ve sonrasında kilidini açtığımız iPhone’umuza gelen mesaja onay vermemiz yeterli oluyor.

Hatta bazı iş yerleri için düşünürsek, yazmak, söylemek, ve bunlar için uğraşmak yerine direkt olarak müşterilerin iPhone ve iPad’lerinin anında bağlanmasını sağlayacağı için çok hoş bir kısayol gibi de düşünülebilir. 🙂

Belki de arada bir kullanacağımız, kendimizden çok başkalarının işine yarayacak, küçük ama çok pratik bir özellik bu. Ancak her zaman olduğu gibi Apple’ın günlük hayatımızı kolaylaştırmaya gayret ettiğini, bunun için de iOS 11 içerisine eklediği onlarca yeni özellikten sadece biri!

NOT 1: Elimdeki cihazlarla deneme şansım olmadı bu özelliği. Bu yüzden ekran görüntüleri

NOT 2: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz