Ana Sayfa Apple101 Yenilik #11: Ekran Görüntüsü Alma ve Düzenleme

Yenilik #11: Ekran Görüntüsü Alma ve Düzenleme [iOS]

11

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

iOS 11 ile birlikte ekran görüntüsü alma ve paylaşma konusunda Apple büyük kolaylıklar ve pratik çözümler getiriyor. Özellikle de sık sık ekran görüntüsü alıp bunu bir şekilde paylaşması gerekenler için müthiş yenilikler var.

ios-11-ekran-goruntusu-hero.jpg

Ekran görüntüsü almak ilk iOS sürümünden beri aynı şekilde yapılıyor. Home tuşu ve ekran açma/kapama tuşuna aynı anda basarak bir ekran görüntüsü alabiliyoruz ve bu görüntü fotoğraflar içerisine kaydediliyor.

Her ekran görüntüsü yer kaplıyor, düzenleme gerekiyorsa Fotoğraflar içerisine gidip, düzenleme yapıp gönderdikten sonra, gidip bu ekran görüntüsünü silmek gerekiyor.

ios-11-ekran-goruntusu-1.jpg

iOS 11 ile ekran görüntüsü almak değişmiyor olsa da, sonrasındaki süreç pratikleşiyor.

Artık bir ekran görüntüsü aldığımızda sol alt köşede ekran görüntüsünün bir önizlemesi görünüyor ve yaklaşık 5-6 saniye ekranda kalıyor.

Eğer üzerine dokunmazsak, eskisi gibi, aynı şekilde Fotoğraflar içerisine kaydediyor.

Fakat bu önizlemenin üzerine dokunursak, bu sefer bir düzenleme ekranı karşımıza çıkıyor.

ios-11-ekran-goruntusu-3.jpg

Bu ekranda ekran görüntüsünü kesip biçebiliyor, üzerine notlar alabiliyoruz.

ios-11-ekran-goruntusu-4.jpg

İstediğimiz gibi düzenledikten sonra ise AirDrop üzerinden yakındaki birileriyle, ya da paylaşım menüsünden istediğimiz şekilde paylaşabiliyoruz.

ios-11-ekran-goruntusu-5.jpg

Eğer işimiz bittiyse, ekran görüntüsünü kaydetmeden çıkabiliyoruz, ya da sonradan da işimize yarayacaksa kaydedebiliyoruz.

ios-11-ekran-goruntusu-6.jpg

Benim hemen hemen her gün kullandığım bu özellik, bu yeni haliyle çok daha kolay, keyifli ve pratik hale gelmiş oldu.

Hele iPad üzerinde bir ekran görüntüsü alıp, Apple Pencil ile üzerinde çalışmak çok keyifli oldu. Aşağıda bununla ilgili küçük bir video kaydettim, hem de yine iOS 11 üzerinde olan ekran kaydetme özelliği ile. 🙂

Videonun başını ve sonunu da özellikle kesmedim ki, tüm süreç net bir şekilde görünebilsin… 🙂

NOT: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


11 Yorumlar

  1. sag taraftaki arti isaretine basarak daha fazla ozellik kullanabiliyorsunuz. imza ekleme, buyutec ekleme, text ekleme, ok, kare, oval sekilleri ve yazi baloncugu ekleme,

  2. Güncellemeden önce ekran görüntüsü alınca kenarda çıkmıyordu şimdi yine çıkmasını istemiyorum bunu nasıl yaparım bilen var mı?

  3. Aynı sorun bende var önceden çıkıyordu hiç bişey yapmadım çıkmamaya başladı sadece kaydediyor ekran görüntüsü aldığımda sesi bile çıkmıyor nasıl düzeltebilirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz