Ana Sayfa Apple101 Yenilik #14: iPad üzerinde web sayfalarını PDF olarak kaydetmek ve işaretlemek

Yenilik #14: iPad üzerinde web sayfalarını PDF olarak kaydetmek ve işaretlemek

0

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

iPad’de en çok hoşuma giden özelliklerden biri bu! iOS 11 ile herhangi bir web sayfasını tek hamle ile PDF olarak kaydetmek ve üzerinde işaretlemeler yapmak (markup) artık mümkün.

IMG_0207-2.jpg

iPad’de Safari’de bir web sayfası açıkken paylaşım menüsü içerisinde artık “PDF olarak işaretle” şeklinde yeni bir ikon görüyoruz.

IMG_0207.jpg

Buna dokunduğumuzda o web sayfası PDF olarak kaydediliyor ve hemen karşımıza işaretleme ekranı çıkıyor. Tıpkı yine iOS 11’de bir ekran görüntüsü alıp ona dokunduğumuz gibi.

IMG_0212.jpg

Bu ekranda yine çeşitli kalemleri ve araçları kullanarak düzenlemeler ve PDF üzerinde işaretlemeler yapabiliyoruz. Özellikle bazı yorumları direkt ilgili yerler üzerinde göstermek için bu özellik birebir! 🙂

IMG_0214.PNG

İşimiz bittikten sonra hemen aynı ekrandan paylaşabiliyor, ya da “Bitti” butonuna dokunarak PDF’i istediğimiz yere kaydedebiliyor veya silebiliyoruz.

Bu özellik aslında iPhone üzerinde de mevcut. Yani yine Safari’de bir web sayfasını PDF olarak kaydedebiliyoruz. Ancak Apple Pencil ile üzerinde işaretlemeler yapmak çok daha pratik ve faydalı olduğu için ben iPad üzerinde bu özelliği daha çok beğeniyorum. 🙂

IMG_669757C3BD7D-2.jpg

NOT: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz