Ana Sayfa Aksesuar İnceleme: Apple Pencil Kılıfı

İnceleme: Apple Pencil Kılıfı

1

WWDC sonrasında gelen yeniliklere ek olarak bir de araya Apple Pencil Kılıfı incelemesi sıkıştırmak istedim. Apple bu ürünü Apple Pencil’ı tanıttıktan neredeyse 2 sene sonra, WWDC’de tanıttı, ve birkaç hafta önce de satışına başladı.

apple-pencil-kilif-hero.jpg

iPad Pro ailesiyle birlikte kullanılabilen Apple Pencil aslında oldukça sağlam ve kolay kolay kırılıp bozulabilecek bir ürün değil. Ancak yine de tamamen korumasız kalmasına da gönüller razı olmuyor. 🙂

apple-pencil-kilif-1.jpg

Bu sebeple piyasada bulunan bir çok farklı kılıf, kap ya da korumalı “kalem kutusu” benzeri ürün mevcut. Eşim kalem kutusuna benzer bir ürün kullanıyor ve böylece hem şarj aleti hem ekstra bir tükenmez kalem, hem de Apple Pencil’ı yanında rahatlıkla taşıyabiliyor.

apple-pencil-kilif-2.jpg

Ben ise daha hafif ve sade olmasını istediğim için şimdiye kadar özel bir ürün kullanmıyordum. Fakat Apple’ın bu ürününü görünce, hazır da ABD’deyken satın alıp incelemek istedim.

apple-pencil-kilif-3.jpg

Bu arada belirteyim, 4 farklı renk seçeneğine sahip olan bu ürün ABD’de $29, Türkiye’de ise tam 129 TL. 🙁

apple-pencil-kilif-4.jpg

Ürün iki deri parçasının bir araya getirilip, Apple Pencil formuna getirilmesinden oluşuyor. Oldukça sıkı ve sert bir korumaya sahip, boşken pipet gibi şeklini koruyor, ama baskı uygulandığında esneyip eğilip bükülebiliyor.

apple-pencil-kilif-5.jpg

Yapısı sebebiyle bence Apple Pencil’ın en büyük problemine çözüm üretiyor. Masanın üzerinden yuvarlanıp uzaklara giden ve yere düşmesi. 🙂 

apple-pencil-kilif-6.jpg

Diğer büyük problem ise taşıma, daha doğrusu iPad Pro ile birlikte taşınması. Ancak bu konuda Apple bir çözüm üretmemiş. Bunun sebebinin ise Apple Pencil’in iPad Pro için zorunlu ya da pek çok kişi tarafından kullanılmıyor olması. Yani iPad Pro’nun ayrılmaz bir parçası olmadığı için…

Fakat birlikte taşımak isteyenler için de ayrıca bir kılıfı var Apple’ın. 🙂 “Deri Zarf Kılıf”

apple-pencil-kilif-7.jpg

Apple Pencil kılıfının bir diğer işlevi de bence şarj sırasında kapağı koyacak bir yer olması. 🙂

apple-pencil-kilif-8.jpg

Kılıfın “fiyatı dışındaki” zayıf noktası ise Apple Pencil’ı çıkartırken kılıfın eğilip bükülen kısmı.

apple-pencil-kilif-9.jpg

Elbette deri kılıf olması sebebiyle zamanla esnemeler, çizikler ve darbelerle eskimiş ve yıllanmış hoş bir görüntüsü olacaktır, ancak yine de burası ilerleyen zamanlarda sorun çıkartabilir.

Aşağıdaki resimde açıklık olan kısmın ortasındaki hafif esnemeyi görebilirsiniz…

apple-pencil-kilif-10.jpg

Değerlendirme

Apple Pencil Kılıfı, temel işini iyi yapıyor, ürünü çok iyi koruyor. Nereden düşerse düşsün, darbe alsın, içerisindeki Apple Pencil ve en hassas yeri olan ucu koruma altında.

Yapısı sayesinde masalardan yuvarlanıp düşmesine engel oluyor. Ayrıca sağlam gövdesi de bir sırt çantasına atıp taşımak için da gayet uygun.

Peki Apple Pencil Kılıfı kime göre?

Bir çok üçüncü parti kılıf aslında Apple Pencil için bir kılıf ya da koruma da içerebiliyor. Ya da bazı Apple Pencil kılıfları farklı korumalarla gelebiliyor ya da ceplere vb takmak için kancalar içerebiliyor.

Fakat Apple’ın kendi Apple Pencil kılıfı ise özel bir şey içermiyor. İyi bir korumaya sahip, kılıflara takılmıyor ya da birlikte mıknatıslı vb bir şekilde tutmuyor. Bu sebeple genel olarak Apple’ın kendi iPad Pro kılıfı ya da klavyesini kullananlar için daha uygun olduğunu söyleyebilirim.

Şık, Apple’dan beklendiği gibi sağlam ve iş gören, ama yeterince pratik ya da işlevsel bir ürün değil. Ancak diğer Apple Pencil kılıflarını sevmeyen, beğenmeyen, sade bir ürün isteyenler için uygun diyebileceğim bir ürün.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz