Ana Sayfa Aksesuar Veda…

Veda…

175

Bugünden itibaren Sihirli Elma’da yazı yazmaya son veriyorum.

En baştan beri Sihirli Elma sayesinde çok şey öğrendim. Yola ilk çıkarken, amacım elimden geldiği kadar bildiklerimi paylaşmak, kendi öğrendiklerimi başkalarına anlatmak ve bu teknoloji dünyasında daha kolay, keyifli bir deneyim olabileceğini anlatmaktı.

Kendim öğrendikçe, keyif aldıkça, deneyimledikçe bunu paylaşmaya çalıştım. Umarım kısmen de olsa başarılı olmuşumdur… 🙂

En baştan beri gelen tüm içten mesajlar için çok teşekkür ediyorum. Bazen öyle günlerde mesajlar aldım, öyle anlarda Sihirli Elma okuyucularıyla gerçek hayatta karşılaştım ki, günüm güzelleşti, moralim düzeldi, hatta hayata bakışım bile değişti diyebilirim. Bunun için tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum.

Ancak artık Sihirli Elma’da yazmayı bırakıyorum. Klasik olacak ama, her güzel şeyin bir sonu var derler, bu da benim için bir son, ama aynı zamanda yeni bir başlangıç.

Sihirli Elma için harcadığım zamanı bundan sonra 3 aylık oğluma, aileme ve kendime ayırmaya çalışacağım. Bir de Swift Playgrounds ile tekrar kodlama yapmaya geri döndüm, hem iPad’de kodlama yaparak hem de drone uçurarak eğlenirken, kendimi de geliştirmeye çalışıyorum. 🙂

Elimden geldiği kadar, zamanım ve bütçem elverdiği sürece Sihirli Elma’yı ayakta tutmaya ve yeni şeyler öğrenerek bunları en basit ve anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım. Bundan sonra da Sihirli Elma, bir süre daha PlusClouds ekibi sayesinde ayakta kalmaya devam edecek. Ancak yeni yazılar eklenmeyecek.

2009’da başlayan bu hikaye bugün tam 8 sene sonra noktalanıyor. Tüm bu sürede Sihirli Elma’daki yazıları okuyan, yorumlayan, yazıları paylaşan ve bana ulaşan herkese teşekkür ediyorum.

Bundan sonra Apple ve ilgi alanıma giren diğer konularla ilgili paylaşımlarımı Twitter veya Medium üzerinden yapacağım. İlgileniyorsanız beklerim. 🙂
Hoşça kalın…
Göktuğ


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


175 Yorumlar

      • Çok pis koydu kendimi kötü hissettim
        Tabi ki evlat başka bir sorumluluk ve herseyin üstünde Allah analı Babalı büyütsün gelecegi parlak hayırlı evlat olsun inşallah
        Hersey için tekrar tekrar teşekkür ederim
        Bu ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız bilmem hayırlısı olsun
        Size ulaşacağımız tüm linkleri koymanızı isterim mümkünse ?

  1. Herşey için çok teşekkürler Göktuğ. Almış oldugun kararda yüzde yüz haklısın tabiki çünkü aile herşeyden önce gelir. İyiki seni tanımışız bize apple kullanmayı öğreten sevdiren kişi oldun…Atlas Sina’ yı bizler için kocaman öpün…Hoşçakal…Twitterdan takibe devam;) @goktuggedik @sihirlielma

      • Merhaba, Sitenin sessiz bir takipçisiyim, Göktuğ beyin yazıları kadar takipçilerin yorum ve düşüncelerini takip ettim hem keyif aldım hem de çok şey öğrendim. Her ayrılıkta üzülen en az bir taraf olur 🙂
        Siteyi takipçilerin yazabilecegi blog olarak devam ettirmek olabilir mi?
        Emeğiniz için teşekkürler.

  2. Siz, bizim Apple’ı sevmemize ve ürünleri keyifle kullanmamıza vesile olan kişisiniz. Kendi blogunu kapatan biri olarak sizi anlıyorum.

    Hem çocuğunuz adına çok sevindim hem yazılarınızı ileride okuyamayacak olmama üzüldüm. Yazılara kattınız deneyim ve içtenlik harikaydı.

  3. 6-7 senedir severek takip ettiğim bloglardan biriydiniz. İlk iPhone’umu aldığım günden beri sizden çok fazla şey öğrendim. (Mustafa Tan’ı da unutmayalım) 8 senelik bu uzun serüvende, bize her zaman en doğru bilgileri aktardınız. Bu yüzden göstermiş olduğunuz fedarlılık ve özveri için size çok teşekkür ederim. Kendi adıma çok üzüldüm açıkcası ama ne yapalım böyle olması gerekiyormuş. Bundan sonraki işlerinizde başarılar dilerim. Twitter ve Medium’dan takip etmeye devam.
    Atlas’ı da kocaman öpüyorum. :)) Kendinize iyi bakın.

  4. Çok teşekkür ediyorum Göktuğ Bey.. Çok uzun zaman sitenizi takip etmekteydim.
    Apple ürünleri için bir numaralı referans kaynağım oldunuz ve yazılarınızdan oldukça istifade ettim ve yararlandım…
    Hep sizi ve “sihirli elma”yı takip ettim…
    Yolunuz açık olsun…
    Rıza
    Denizli

  5. Once mustafa bey simdi siz olmadi gercekten. Tek duzgun apple blogu vardi o da kapaniyor cok uzuldum. Tabi isinize karismak olmasin belki disardan gorunenden daha vakit alici bir istir ama ayda 1 yazi paylasmak ne kadar zaman alabilir ki diye dusunmeden edemiyorum. Ve biraz kurcalamak gibi olacak fakat dunku yazinizda yorumlara verdginiz cevaplarda bugn boyle bir haber vereceginize dair hic bir isaret hissetmedim. Sanki bir gecede alinmis bir karar veya soylemek istemedginiz bir sebep var gibi:) Neyse hayirlisi olsun

  6. Sayenizde çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyordum. Keşke devam etseniz diyeceğim ama yazdıklarınızdan bu mümkün gözükmüyor gibi. Herşey için teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Herşey gönlünüzce olur inşaallah.

  7. Herşeyi erteleyip sonradan yapabilirsiniz ama küçük bir bebeğin gelişimini ve onunla her anı değerlendirmeyi sonradan yapamazsınız. Kararınızı çok iyi anlıyorum, bizim için kötü sizin için süper bir karar.

  8. Merhaba Sevgili Göktuğ,

    Sizin için hayırlısı olsun, kendi adıma çok üzüldüm. Site ne kadar süre ile daha yayında kalacak acaba?

    Bundan sonrası için bol şanslar!

  9. Göktuğ Bey çok üzüldüm ama oğlunuzla vakit geçirmek gibi haklı bir neden olunca söyleyecek söz kalmıyor:) Sizi tanımaktan okumaktan çok mutlu oldum, sevgiler. davuthari;)

  10. Oof of Göktuğ hocam…

    Soru-cevap platformunda da istikrarlı ve güzel bir atmosfer yakalanmıştı. Faal olan başka düzenli bir topluluk yok diye biliyorum. Keşke yazık olmasa.

    Not: Atlas Sina’yı bizim yerimize de öpün. 🙂

  11. Emeklerinize sağlık. Doğru şeyler yapan ender sitelerdendi. Aileye vakit ayırmak en değerli zaman ancak fake news in tavan yaptığı, bilinçsiz insanların bağırarak konuştuğu bir dünyada sizin gibi düzgün insanların geri plana çekilmesi üzüyor bizleri.

  12. Bu biz takipçiler için üzücü olmakla birlikte, saygı ile karşılıyor; bebeğiniz ve ailenizle ile uzun mutlu huzurlu sağlıklı bir yaşam dilerim.

  13. Şimdiye kadar paylaştıklarınız için teşekkür ederim. MacBook ile tanışmama vesile olan kişisiniz. Bu sayede Apple’ı daha da sevdim ve orada işe girmeye karar verdim. Şuan orada çalışmıyorum ama buna vesile olduğunuz için de minnettarım. Hayatta başarılar 🙂

  14. aile herşeyden önemli, aldığınız kararda yerden göğe kadar haklısınız. En güzel mutluluklar sizinle olsun. umarım daima mutlu olursunuz.

  15. Bu habere gerçekten çok üzüldüm. Apple blogları için buram buram kalite kokan, okuyucuya doğru ve doyurucu bilginin yanında ayrı bir zevk veren bir yerdi sihirlielma. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde bu kararınızı tekrardan gözden geçirip, siteyi aktif tutmaya devam edip belli aralıklarda da olsa paylaşımlarınıza devam etmenizi yürekten diliyorum.

    Tabii diğer yandan 2 yaşında bir kız babası olarak kararınıza saygım sonsuz, sizi gayet iyi anlayabiliyorum. Bundan sonra ki yaşamınızda eşiniz ve oğlunuz ile güzel bir hayat diliyorum.

  16. Göktuğ Bey, SihirliElma benim için aktif kullandığım bir yer değildi. Fakat bunalıp, daraldığımda, bir sorunu çözemediğimde girip baktığım, çözüm bulduğum, bulamasam bile fikir aldığım bir kaynaktı. Öyle bir “veda” etmişsiniz ki, üzüntü ile sevinci bir arada tattık. Hayırlı olsun. Allah yavrunuzu bağışlasın, birlikte nice mutlu günleriniz olsun.

  17. Göktuğ Bey, Veda sözünü ilk sabah facebook’ta gördüm ve orada link’e tıkladığımda ilgili sayfaya ulaşılamıyor 404 hatasını görünce bir an için sevindim ve “Herhalde vaz geçti!” dedim. Ama işe gelipte Sihirli Elmada bu yazıyı okuyunca. Acı gerçekle karşılaşıp çok üzüldüm.
    Göktuğ Bey hakkınızı helal edin. Sizin sayenizde çok şey öğrendik, çok problemimize çözüm bulduk bazen sizi üzen yorumlara göğüs germek zorunda kaldınız Bütün bunlardan dolayı hakkınızı helal edin. İnşallah diğer mecralarda görüşmeye devam edeceğiz.

    Allah size, aileniz ve çocuğunuzla hayırlı günler nasip etsin…

  18. Merhaba Göktuğ,

    Direkt isminle hitap ettim çünkü gerçekten seni sanal da olsa bir arkadaşım gibi sevip saygı duyup her yazını okumaya gayret ettim ve senin desteğinle Apple ı daha da çok sevdim diyebilirim. Bu konuda yurtdışı blogları da takip ediyorum ama kendi ülkemizin böyle kaliteli bir platformu var iken bunu ayakta tutmak için sürekli burayı da takip etmekten vazgeçmedim. Browser ımdaki 2-3 kısayoldan biridir Sihirli Elma 🙂 Ancak seni de anlıyorum çünkü benimde biri 23 aylık biri de 1 hafta sonra olacak iki oğlum var (olacak) inşallah. Mutlu huzurlu sağlıklı bir ömür dilerim.

  19. Göktuğ daha dün ipad pro hakkında yazışmıştık bu vedaya üzüldüm bizlerde sayende yeni teknolojileri uygulamaları ve haberleri takip ediyorduk. Emeğine sağlık bundan sonra planladığın hayatında başarılar dilerim. Sağlıklı huzurlu bir hayatın olması dileklerinle. Bebek haberini yeni öğrendim analı babalı sağlıklı büyüsün yeğenimiz.

    Olur da dönersen hepimizin kapısı sana açık. Hoşçakal..

  20. Göktuğ Bey, Veda sözünü ilk sabah facebook’ta gördüm ve orada link’e tıkladığımda ilgili sayfaya ulaşılamıyor 404 hatasını görünce bir an için sevindim ve “Herhalde vaz geçti!” dedim. Ama işe gelipte Sihirli Elmada bu yazıyı okuyunca. Acı gerçekle karşılaşıp çok üzüldüm.
    Göktuğ Bey hakkınızı helal edin. Sizin sayenizde çok şey öğrendik, çok problemimize çözüm bulduk bazen sizi üzen yorumlara göğüs germek zorunda kaldınız, sizinle birlikte bunlara bizde üzüldük. Ama siz yine bizlere yardımcı olmaya devam ettiniz. Bütün bunlardan dolayı hakkınızı helal edin. İnşallah diğer mecralarda görüşmeye devam edeceğiz.

    Allah size, aileniz ve çocuğunuzla hayırlı günler nasip etsin…

    • Muhsin Bey, Çok güzel yazmışsınız… Ben yazsam herhalde aynısını yazardım. Aynı şekilde gece gördüm maili şok oldum! Sonra linke tıkladığımda hata mesajını görünce rahatlamıştım. Sabah uyanır uyanmaz da ilk işim hemen (gerçekten de hemen telefona sarıldım) kontrol ettim!! gerçekmiş…. Çok çok üzüldüm. Mailimde gelen onlarca abonelik maili içinde düzenli okuduğum görmeyince gözlerimin aradığı tek sihirlielma idi… Arkadaş kaybetmişim gibi oturdu içime…

      Çook mutlu huzurlu olmanızı dilerim, 3 aylık oğlunuza bu vakti ayırmak istemenizden doğal birşey olamaz… İşleriniz hep rast gitsin, sizi çok özleyeceğiz ama kader 🙂

      Göktuğ Bey, ailenizle size huzur mutluluk dolu bir ömür diliyorum. Umarım gün gelir şahsen sizi tanıma ve teşekkür etme fırsatım olur.

      Saygı ve sevgilerimle

      Sibel

  21. Merhaba Göktuğ bey;

    Bu güne kadar yazmış olduğunuz yazılar için Teşekkür ederim. Sayenizde apple ile ilgili problemleri çözümleyebildim. Bundan sonra ki yaşamınızda başarılarınızın devamını dilerim. Tekrar görüşmek dileğiyle hoşcakalın.

  22. Bilgi birikiminle hayatımıza çok şey kattın. Ben, paylaştıklarını okuyan fakat yorum yapmayan takipcilerinden biri olarak çok üzüldüğümü belirtmek isterim, başladığın her konuda başarılı olacağını düşünüyorum, herşey için teşekkürler.

  23. 2011 de ilk Mac satin aldigim zaman kolaylık olsun diye araştırmalarıma başlamıştım, sizin yazılarınızı gördükten sonra her şey daha kolay olmuştu. Teşekkürler, bebeğinizi sağlıcakla büyütün

  24. Dünkü e-postanın açılmamasıyla bir umut inşallah hacklenmiştir demiştim 🙂 meğer gerçekmiş.

    Çok zor ve vakit alan bir iş olduğunun farkındayız hepimiz, arada gelip saçma yorumlarıyla moral bozanları saymazsak herkesin keyifle takip ettiği bir yer burası, eminim şartları zorlamışsındır devam etmek için o yüzden keşke diye başlayan herhangi bir cümle kurmayacağım. Çok kaliteli bir işi uzun süre tek başına götürmen gerçekten takdire şayan, hatta ben gördükten sonra uzunca bir süre profesyonel bir ekip tarafından yapıldığını düşünmüştüm, zaten bu da ne kadar emek verildiğinin kanıtı.

    Paylaşımlara daha basit bir platform ile devam etmek isteğini anlamakla birlikte twitter kullanamayan ve mediumu ilk defa duyan birisi olarak şahsım adına üzüldüm ama sana ayak uyduracağız bir şekilde.

    En çok sevdiğim işlerden birinin daha bitiyor olmasını üzüntüyle karşılıyorum, oğlun ve ailenle harika bir yaşam dilerim. Teşekkürler.

  25. Yahu 8 yıldır tıkır tıkır işleyen, Windows’dan Mac’e geçen herkesin tek rehberi, kılavuzu olan, Mac’le ilgili en temel bilgilerin en yalın ve en kolay şekilde ulaşılabildiği, arada hiç farketmediğimiz gizli bir özelliğin şıp diye önümüze konulduğu, herşeyin amatör bir profesyonellikle yapıldığı böyle mütevazı bir site kapatılır mı? Ayda bir yazı, olmadı 2 ayda bir yazı yayınlanır ama bu site kapanmamalı, bence bir kez daha düşünmelisiniz, gerçekten üzüldüm..

    • Koray Bey benim için de hiç kolay değil inanın. Ancak zamanı gelmişti artık. Ya hakkını vererek devam etmek gerekiyor, ya da tadında bırakmak. 🙂 Çok teşekkürler desteğiniz için. Selamlar…

  26. 2012’de Windows’tan Mac’e geçtiğim o gün bu işletim sistemini nasıl kullanacağımı düşünürken sizi buldum google sayesinde. Yalan yok, bir çok şeyi sayenizde öğrendim. Bir sürü sitede bulunan bir çok bilginin toplandığı siteydi burası. Kendi adıma, her şey için teşekkür ederim. Oğlunuzu büyütmenin keyfini sürün. Hayatınızda mutluluklar dilerim.

  27. Bilgisayar kullanmaya başladığım ilk yıllardan bu yana açılış sayfam hep boştu. Ta ki SihirliElma.com’u keşfedene kadar. Her sabah büyük bir hevesle açıp yeni bir haber var mı diyerek merak ve heyecan dolu dakikalarımı artık nasıl doldurabileceğim bilemiyorum.
    Çok haklı sebebler ile bu kararı aldığınızı görüyor ve anlayışla karşılıyorum. Herşey gönlünüzce olsun. Sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler geçirmeniz dileklerimle.

    Saygılarımla
    OK

  28. Göktuğ Bey uzun zamandır yazılarınızı takip edip okuyorum .. Emeğinize sağlık teşekkür ederim .. Çocuğunuzu en güzel şekilde sağlıkla yetiştirmeniz dileği ile .

  29. Bence bu site kapanmamalı. Yıllarca arşiv bilgi olarak kullanılır. Ve Yen’i bir sistem getirilebilir. Zaten formda site kendi kendini çevirir. Onu dışında da sitenin moderatorlugünü yapabilirsiniz. Konu açar insanların yazı yazmasını beklersiniz. Uygun bulursanız paylaşırsınız. Böylece insanlarda siteden cüzi miktarda para kazanabilir. Böyle bir fikre ne dersiniz.

    Tüm bunlar dışında diğer arkadaşların sizin için yazdıklarına harfiyen katılıyorum. İnan’ın çok üzüldüm. Farkında olmadan apple dünyasında size sırtımızı yaslamışız. Böyle hissettirdi. Hakkınızı helal edin. Hayırlı olsun. Başarılar.

    • Serhat Bey çok şey yapılabilir elbette. Ancak inanın bunlar için çok ciddi enerji ve efor harcamak gerekiyor. 🙂 Umarım başka heyecanlı arkadaşlar daha iyisini yapabilirler, ben de onlara seve seve destek olabilirim. Selamlar…

  30. Merhaba Göktuğ Bey,
    Windowstan Mac e geçiş sürecimde ve özellikle iOS cihazlarındaki icloud Apple ID nin kullanımı, yeni sistemlerdeki özellikler ve incelemelerden çok faydalandım. Kısacası harika bir blog ve bilgi kaynağıydı bu site benim için. Böyle bir blogun kapanmasının özellikle internetteki türkçe kaynakların azalmasına ve gerçekten kaliteli bir blog yazarının bu camiadan ayrılmasına neden olduğunu düşünüyorum. Fakat gerekçeniz de bir o kadar haklı. Üzülsem de bundan sonraki paylaşımlarınızı twitterdan takip etmeye çalışacağım.
    Öğrendiğim her şey için teşekkür ederim.

  31. Aİle, Çocuk herşeyin üstünde yaptığınız seçimi doğru buluyor ve sizi tebrik ediyorum.
    Allah analı babalı kazasız belasız büyütmeyi nasip etsin.
    Bugüne kadarki herşey için elinize sağlık ve Teşekkür ederiz.
    Ara sırada olsa bizede zaman ayırıp iki laf yazarsınız ama :::))))

  32. 2010’da iMac ile Mac dünyasına adım attığımdan beri sitenizi ve yazılarınızı takip ediyorum, Mac kullanan arkadaşlarıma da tavsiye ettiğim çok olmuştur.
    Sihirli Elma’nın hikayesinin burada bitmesi üzücü tabii ki, fakat ailenizi düşününce hak verebiliyorum.
    Twitter’da sizden yine haberler alırız umarım.
    Teşekkürler, kendinize iyi bakın!

  33. Apple’la ilgili bir çok şeyi sayenizde öğrendim, teşekkürler bunun için. Oldukça güvenilir ve muazzam bir kaynaktınız ama aile her şeyden önce gelir tabi..
    Sevgiler Göktuğ Bey. Ufaklığı öpün burdaki takipçileriniz için 🙂

  34. Dün telefonumdan mail başlığını gördüm, bgn de maili ve açmak istemesem de okudum son yazınızı. Gerçekten bizler için, insanlık için karşılık beklemeden birşeyler paylaşan insanlar çok az kaldı. Ve biz birini daha kaybediyoruz. Keşke 1 Nisan olsaydı da tutunacak dalımız olsaydı. Şu satırları yazarken dahi tereddütüm var ama göreceğiz.
    Hakkınızda hayırlısı olsun, dünya küçük belki başka bir yerde karşılaşabiliriz :]]

  35. Öncelikleriniz konusunda söylenecek bir şey yok ama yine de üzüldüm. Özellikle ilk MacBook umu aldığımda bu siteden çok şey öğrendim. Bir çok kişiye de yine bu siteyi tavsiye ettim. Keşke bir kez daha kararınızı gözden geçirseniz 🙂

  36. Göktuğ bey, akılda yer edindiniz. Her kaliteli insan çok önemlidir. Dünya gerçekten küçük. Yolların yaklaştığı bir sıra olursa, kesişmesi için gayret göstereceğim. Yolunuz açık olsun.

  37. göktuğ bey öncelikle selamlar,
    2010 senesi son çeyreğinden bu yana, şu şekilde de ifade etmem doğru olur iphone 4 sahibi olmamdan bu yana takip ettiğim tek sitesiniz. yazılarınızı her daim takip eden birisi olarak pasif bir okuyucu olduğumu da kabul ediyorum. tavsiyeleriniz üzerine kendime bir imac bile aldım. şu an kullandığım mail adresimi sırf sizden gelen bildirimlerden haberdar olmak ve yazılarınızı okumak için kullanıyorum. takıldığım her konuda yazılarınızda bir cevap bulabilmek beni bu zamana kadar çok memnun etti. apple dünyasını sizinle birlikte keşfetmekten çok keyif aldığımı belirtmeliyim. bundan sonra ki süreçte ne olur bilmiyorum ama yazınızı okuyunca üzgünlüğümü gizleyemedim. Umarım tekrardan buralara dönmeye karar verirsiniz tabi ailenizi ihmal etmeden. Çok selamlar

    • Çok teşekkürler Harun Bey. Yazdıklarınız gerçekten çok güzel. Benim de ufak da olsa hayatınıza bir katkı yapabilmiş olmam gurur veriyor. Tekrar görüşmek dileğiyle, selamlar…

  38. Merhabalar Göktuğ bey,

    Bende, ilk defa sitenizi, 2010 yılında, ilk iPhone’umu (iPhone 3GS) satın aldıktan sonra bulmuştum. Arkasından, sizden’de ilham alarak ilk Mac’imi ısmarlamıştım. Sonra diğer Apple ürünleri geldi. Kısaca, SihirliElma, çok zevkle okuduğum, seviyeli, bir Apple blogu oldu. Son 7 yıl sizin blogunuzu çok yakından takip ettim. Dediğiniz gibi, her şeyin bir sonu varmış. Demek ki, buraya kadarmış. İnanın, yazılarınızı çok özleyeceğim. Ailenizle, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmeniz dileğiyle, Hoşçakalın.

    Herşey için çok teşekkürler,
    TolgaÖ
    (Ankara)

  39. Slm goktug bey
    Yazılarınız ve yorumlarınız takıpcılerıne çok şey kattı.bende onlardan bırıyım.bu sıtede senın 8 yasındakı bı çocuğun gıbı düşün.senın emegın ve çaban ile büyüdü.tekrar gözden gecırmenı isterım
    Saygılar

  40. Göktuğ bey,

    Emekleriniz için teşekkür ederim. Apple´ı sayenizde daha iyi tanıdım ve tanıdıkçada daha çok sevdim. İnsan hayatında elbetteki öncelikleri vardır. Öncelikleriniz için sizi tebrik ediyorum. Bu konuda da örnek bir davranış sergiliyorsunuz. Sİze mutluluklar ve başarılar dilerim. elbetteki sizi twitter den takip etmeye devam edeceğim.
    Görüşmek dileğiyle…

  41. Şu ana kadar bizlere kattıklarınız için size çok teşekkür ederim Göktuğ Bey. Güzel bir filmin sonu, ihtiraslı bir aşkın bitmesi gibi oldu gidişiniz…

  42. Yeni bir şeyler var mı diye siteye girdim gördüğüm veda beni çok üzdü. Apple ile ilgili haberleri Apple’nin kendi sitesinden çok buradan bakmak çok daha keyif verici oluyordu. Oğlunuz ve başka işlerinize zaman ayırma konusuna saygı duyarım. Sağlıklı bir şekilde analı babalı büyüsün inş. Bu zamana kadar ki yazılarınız, paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

  43. Göktuğ bey aslında yazmak gelmiyordu içimden bu başlığı gördükten sonra. Ehh tabiki aile herşeyden önce gelir ama sanki en yakın arkadaşım gibisiniz, sihirlielma dan ve sizden çok şeyler öğrendim. Gittiğinizi görmek üzüyor. Umarım herşey istediğiniz gibi olur. Size ve ailenize mutluluklar.

  44. Eveeeet geldik yine bir sona…
    Ölüm hak olmasına rağmen hep hazırlıksız oluruz…
    Ve maalesef sizin gibi iyiler de maalesef arkalarında daha iyisini bırakamadan gidince üzülüyor insan…Belki saçma bir benzetme ama insan böyle bir platformun yok olmasına üzülüyor… Sizin yazılarınızı hep keyifle okuduk. Hep samimi cevaplar aldık. Çok haklı sebeplerden ötürü bırakmanızı da anlıyorum ama herkesin dediği gibi resmen bir arkadaşıma veda ediyor gibi hissettim… Ama sağlık olsun, ailen var olsun… Çok şükür twitter var ☺️

  45. Çocuklarımın hediyesi Macbook’umu aldığımda keşfettiğim SihirliElma ve yazarı Götuğ sayesinde her soruma cevap bulduğum klavuz sitem dolayısıyle Göktuğ artık veda ediyormuş.Elbette çok güzel bir sebebi var.Ama çok üzüldüğümü söylemek zorundayım..Keşke arada yine yazsan Göktuğ. Minik oğlunla ,güzel ailenle huzur mutluluk dolu bir ömür diliyorum.Selam ve sevgilerle… Hüceste Alev KAPLAN

  46. Biz mac geliştiremeyicileri için olmazsa olmaz süper yazılarınızla bizlere çoğu zaman apple dan daha fazla destek sağladığınız için çok teşekkür ederim şahsım adına. Neredeyse birçok kısa yol ve yararlı kullanışlı program ve yazılımları sayenizde öğrendim diyebilirim. Tabi benim deneme yanılma faktörlerimide göz ardı etmemek lazım 😀
    Herşey için teşekkür ederim. Bilgi, paylaşılması en kutsal ve en değerli şeydir. Bu değeri bizlerle paylaştığınız için minnettarım. Minik yavrunuza allah uzun ömür versin ve haklı önceliğinizde size başarılar dilerim.
    Sevgiyle kalın.
    A.Algüvercin

  47. Sizin sayenizde çok şey öğrendim, çok problemimize çözüm buldunuz,sizinle birlikte yeni bilgiler kattık dağarcığımıza..Bütün bunlardan dolayı şahsım adına çok teşekkür ederim.. İnşallah almış oldugun kararda yüzde yüz haklısınızdır ve sıkılmazsınız:)…Yolunuz açık olsun..

  48. En doğru kararı, biraz geçte olsa vermişsiniz Göktuğ bey. Bu tür işler tek başına yapılamayacak kadar büyük zamanlar istiyor ve elinizde yine de hiçbir şey olmuyor! Gençlik çağlarımda ben de teknoloji adına siteler açtım, insanlara yardımcı oldum ve bundan büyük mutluluk duydum ama daha sonra, benden aldıklarını görmeye başladım. Zamanımı.. kendim için değil, başka insanlar için uğraşıyordum. Farkına vardığım andan itibaren çekildim geri ve inanılmaz boş vakitler elde ettim. O vakitleri de kendimi geliştirmek ve hayatımın geri kalanını şekillendirmek adına kullandım. Şu an hiç pişman değilim.
    İnsanın ailesi ve çocuğu dururken bu tür sanal mutluluklar, anlamsız ve boşboş kalıyor. Ayda birkaç yorum yaptığı sitenin kapanmamasını dile getirenleri kaale almayın derim.
    Yolunuz açık olsun.

    • Mehmet Bey çok teşekkürler yorumunuz için. Ben Sihirli Elma’dan çok şey öğrendim, çok şey kazandım. Ancak artık yeni maceralara doğru yelken açmanın vakti. 🙂 Tekrar görüşmek üzere…

  49. Yahu çok ayıp, haftada bir saat ayırsanız yeterli aile de önemli ama bırakmayın Göktuğ Bey, Macbook’u sizin yüzünüzden aldım :/

  50. Uzun zamandır takip ettiğim bir siteydi neredeyse günlük giriyordum. Keşke devam etseydi ama tabiki karar sizin. Umarım Teoman’ın müziği bırakıp sonra geri döndüğü gibi sizde geri dönersiniz (:

  51. Sitenizi açıldığı günden beri takip ediyorum ve 2014 yılında mac e geçiş yaptığımda da en büyük kılavuzum sizin yazılarınız olmuştu. Bize apple ürünlerini sevdiren ve daima her sorunumuzun çözümünü rahatlıkla bulduğumuz bu sade ama samimiyet dolu siteyi bunca zaman bizlere sunduğunuz için çok teşekkürler Göktuğ bey. Aile çok önemli, kararınıza sonsuz saygılar. Ailenize ve sizlere sağlık ve mutluluklar dilerim. Umarım başarılı işlerinize devam edersiniz.

  52. Yazılarınız çok güzeldi hepsini heyecan ile okuyordum ancak sizin kararınız, aile her şeyden önemlidir. Son bir soru sormak istiyorum 55$ kullandığınız drone’un markası ne? Hoşçakalın… Yeni başlangıçlara…

  53. Apple ile ilgili aradığımız bilgiye en kısa sürede ulaşmamızı sağlayan samimi, sade ve kaliteli bir mecraydı. Elmayı sevdirdin, ısırttın bizlere. Mesele aile olunca akan sular durur, teknoloji filan teferruat doğru bir karar. Yolun açık olsun…

  54. Üzücü bir haber zevk alarak takip ettiğim bir platformdu.
    ailenizle birlikte mutlu ömürler dilerim. Kendi şahsi fikrim bir iki yazar daha ekleyin, bu güzel altyapı bozulmasın.
    Yazar olmayın editör olun 🙂
    Güzellikler sizinle ve ailenizle olsun.

  55. İnanın her gün siteye bakıyorum, acaba dönüş var mı diye? Bugün de bir refleks olarak açtım sihirlielma.com’u, yenilik var mı diye. Olmuyor. Yeni haberleri, yeni bilgileri nereden alacağım diye düşündüm bir süre. Cevap: yok. Çok alışmışız.

    • Bugün itibariyle Sihirli Elma’yı yeni bir ekibe devrettim Yusuf Bey. Arada ben de deneyim ve değerlendirme yazılarımla katkıda bulunacağım. 🙂 Tekrar görüşmek üzere, selamlar.

  56. Her şey için teşekkür ederim. Hakkını helal et. Mac ile ilgili her şeyi burada sayende öğrendim ki her hangi bir sorun olduğunda direk buraya gelip bakıyordum ya da bir güncelleme geldiğinde (hatta bazen app store güncellemesini bile kontrol etmeden, siteye girip güncelleme gelmiş gelmemiş mi onu bile ) önce buradan kontrol edip öyle güncelliyordum. Ve Helal olsun diyorum, ailenin önüne geçeceğini inandığın ya da geçmesini istemediğin için emek vererek güzel yerlere getirdiğin bir şeyi gözünü kırpmadan siliyorsun. Hayatta başarılar. Her şey için tekrar teşekkür ederim kendi adıma. Her şey gönlünce olsun.

  57. Göktuğ Bey 8 yıllık emeğiniz için teşekkür ederim ilk Macbook umu aldığımdan beri bu sitenin takipçisiydim siz gittikten sonra yine yabancı sitelere dönmek zorunda kalıcağım umarım son olarak 12 eylüldeki konferansıda takipçileriniz ile paylaşırsınız sihirli elmaya yakışır bir son olur.

    • Teşekkürler Mert Bey.
      Bugün itibariyle Sihirli Elma’yı yeni bir ekibe devrettim. Arada ben de deneyim ve değerlendirme yazılarımla katkıda bulunacağım. 🙂 Tekrar görüşmek üzere, selamlar.

  58. Göktuğ bey teşekkürler. Macbook’u siz olmasaydınız çoktan çöpe atmıştım. Ama şimdi harika 🙂 kullanıyorum. Şimdi ikincisini aldım.
    Bir baba olarak size tavsiyem çocuğunuz için bu siteyi bir yatırıma dönüştürün. Çünkü gerçekten çok kıymetli ve değer yaratan bir sitenin size faydası olmadı belki şimdiye kadar ama oğlana olsun bari.
    Saygılar ve sonsuz teşekkürler. Karşılıksız yardımlarınız için.

    • Çok teşekkürler Bülent Bey. Mutlusunuzdur umarım Mac’inizle 🙂
      Bugün itibariyle Sihirli Elma’yı yeni bir ekibe devrettim. Arada ben de deneyim ve değerlendirme yazılarımla katkıda bulunacağım. 🙂 Tekrar görüşmek üzere, selamlar.

  59. Göktuğ Bey, sitede okuduğum en üzücü yazı oldu. Farklı önceliklerinizin olması çok doğal. Özellikle blog yayıncılığının profesyonel kazanç kapısı olmaktan çok uzak olduğu düşünüldüğünde… Keşke en azından eskisi kadar sık olmasa da yazılar görebileseydik.

    Mac dünyasına ilk adım attığımda acemilik süresinin çok kısa sürmesini sağlayan, Apple dünyası ile ilgili ilk haber kaynağı olan size teşekkürü borç bilirim.

    • Çok teşekkürler Ali Bey. Bugün itibariyle Sihirli Elma’yı yeni bir ekibe devrettim. Arada ben de deneyim ve değerlendirme yazılarımla katkıda bulunacağım. 🙂 Tekrar görüşmek üzere, selamlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz