Ana Sayfa Haberler Apple, Siri için “psikolog yazılımcı” arıyor

Apple, Siri için “psikolog yazılımcı” arıyor

2

Apple’a ait bir iş ilanı, insanların Siri‘ye bir terapist veya psikolojik danışman gibi davrandıklarının ipucunu veriyor. 9to5Mac’te yer verilen ilan, Siri’yi insanlara psikolojik açıdan yardım etme konusunda geliştirmeye istekli çalışan adaylarını bekliyor:

“İnsanların Siri ile çok ciddi konuşmaları oluyor. Siri ile her türlü şeyi konuşuyorlar, özellikle de stresli bir gün geçirirken veya akıllarına bir şey takıldığında. Bazı acil durumlarda veya yol gösterici birine ihtiyaç duyduklarında Siri’ye danışıyorlar. Siri’yi bu alanda geliştirmek ilginizi çekiyor mu? Gelin Siri Domains takımının bir parçası olun ve fark yaratın.”

Başvurmayı düşünüyorsanız, bir hayli özgün yeteneklere sahip olmanız gerekiyor. İlanın belirttiğine göre hem yazılım mühendisliği hem de psikoloji konusunda eğitim ve deneyiminizin olması gerekiyor:

“Bilgisayar Bilimi veya dengi bölümlerde lisans ve yüksek lisans derecesi ile sektörde en az beş yıllık deneyim şartı vardır. Akran danışmanlığı veya psikoloji konusunda deneyim, mükemmel problem çözme yeteneği, kritik düşünebilme ve iletişim konusunda yetenekli olmanız beklenir. Doğal dil işleme veya makine öğrenimi gibi yapay zeka teknolojileri konusunda deneyim tercih edilir fakat zorunlu değildir. Tercihen bir veya daha fazla yabancı dil bilmeniz istenir.”

Bir dijital sağlık girişiminin CEO’su olan Fay Rotenberg reklamı değerlendirirken bu yeteneklerin birleşiminin sıra dışı olmakla birlikte çok da değerli olduğunu belirtti: “Birçok şirket ve ürün psikoloji konusunda geçmişi olan mühendislerden faydalanabilir.”

Siri 2013’ten beri olası intihar belirtilerine karşı daha hassas olmaya başladı ve zor durumda olan insanları algılama konusunda kendini sürekli geliştiriyor. Örnek olarak, cinsel saldırıya uğradığını belirten insanlara daha uygun şekilde cevap veriyor. Akademisyenler ise akıllı asistanların tıbbi ve kişisel ihtiyaçları yanıtlamada daha iyi olması gerektiğini savunuyor. Görünüşe bakılırsa Apple’ın hedefinde de tam olarak bunu yapmak var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Get out. Türkçesi Kapan.
    Bir piskoloğun insanlara neler yaptırabileceğine dair ilginç bir film.
    iTunes Store’da en başlarda bulabilirsiniz.

    itunes.apple.com/tr/movie/kapan/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz