Ana Sayfa Haberler iPhone 8 ve iPhone 8 Plus: iPhone’un yeni nesli

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus: iPhone’un yeni nesli

1

iPhone 8 ailesi gerek iPhone X’in etkisi gerekse bir önceki nesilden çok farklı özellikler sunmaması sebebiyle gölgede kaldı; ancak yok saymak hata olur.

Alışılmışın dışına çıkarak “S” harfini atlayan Apple, tasarım konusunda bir önceki nesilden farklı olarak arka tarafı tamamen cam bir yapı sunuyor. Kendi ifadeleriyle “bir akıllı telefonda kullanılan en dayanıklı camdan üretilmiş” olan arka tarafın cam olması aynı zamanda kablosuz şarj çözümü için yol hazırlıyor.

Apple beklenildiği gibi iPhone 8’lerde bir önceki nesilden “daha iyi” özelliklere sahip cihazlar vaat ediyor.

Daha iyi işlemci: A11 Bionic

Apple’ın tasarladığı, hem iPhone X hem de iPhone 8’lerde kullandığı A11 Bionic işlemcisi bir önceki nesilde kullanılan A10 Fusion işlemcisine göre %25 daha hızlı 2 adet yüksek performanslı çekirdek ve %70 daha hızlı dört adet yüksek verimli çekirdek barındırıyor. Üzerinde 3 yıldır çalışıldığı ortaya çıkan A11 Bionic işlemcisinde aynı zamanda Apple tasarımı bir grafik işlemcisi de bulunuyor. Üç çekirdekli bu işlemci bir önceki nesle göre %30’a kadar daha hızlı grafik performansı sağlıyor.

Apple’ın yeni işlemcisiyle birlikte iPhone 8’lerin performans konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyeceğini zira artırılmış gerçeklik ve 3D oyunlarda çok daha iyi deneyimler sunacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Daha iyi kamera: Gelişmiş portreler

Daha geniş bir sensör, yeni renk filtresi ve daha derin piksellere sahip gelişmiş bir 12 megapiksel kamerayla gelen iPhone 8, artık Plus modellerinde olduğu gibi optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Apple tarafından geliştirilen yeni görüntü sinyali işlemcisi de gelişmiş piksel işleme, geniş renk yakalama ve düşük ışık altında daha iyi fotoğraflar çekebilme imkanı sunuyor.

Yine Apple’ın kendi tabiriyle “bir akıllı telefondaki en kaliteli video çekimini” yapabilen iPhone 8’ler 4K 60 FPS video ve 1080p 240 FPS yavaş çekim kaydedebiliyor. iOS 11 ile birlikte gelecek olan Apple’ın tasarladığı fotoğraf ve video formatları (HEIF ve HEVC) sayesinde medyaların boyutları iki kata kadar sıkıştırılarak daha fazla depolama alanı sunulacak.

iPhone 8 Plus’ın iki adet 12 megapiksellik kamerasına ise tüm bunlara ek olarak Portre modu için portre ışığı özelliği eklenmiş. Bu özellik sayesinde kullanıcılar beş farklı aydınlatma tarzında düşük alan derinliğiyle etkileyici portreler çekebilecek. Ön planlar eskisine göre daha net ve keskin hale gelirken arka planlar da daha doğal bir şekilde flulaştırılacak.

Son olarak artırılmış gerçekliğe de değinmeden geçmeyelim. iPhone 8’lerdeki her kamera hassas hareket takibi için jiroskoplar ve ivmeölçerlerle kalibre edilmiş durumda. A11 Bionic işlemcisindeki coğrafi takip ve ortam algılama gibi özelliklerin de yardımıyla da üst düzey artırılmış gerçeklik deneyimi sunuluyor.

Daha iyi ekran: True Tone

iPhone 8’lerin yeni retina ekranı geçtiğimiz yıldan farklı olarak True Tone teknolojisini destekliyor. Böylelikle çok daha rahat bir görüntüleme deneyimi sunuluyor. 4 kanallı ortam ışığı sensöründen yararlanarak ekrandaki beyaz dengesini ortamdaki ışığın renk sıcaklığıyla eşleşecek şekilde ayarlayan True Tone teknolojisi ekrandaki görüntülerin çok daha doğal durmasını sağlıyor. Bu sayede de gözleriniz daha az yoruluyor.

Ek özellikler

Bu önemli iyileştirmelerin yanında birtakım detayları da atlamamak gerekiyor. Bu detaylardan en önemlisi ise kablosuz şarj. iPhone 8’ler artık kablosuz şarj destekliyor ve Qi ekosistemini destekleyen bütün kablosuz şarj standlarıyla çalışabilecek.

Son olarak iPhone 8’lerin Bluetooth 5.0 destekleyeceğini, hızlı şarj uyumlu olduğunu ve %25’e kadar daha fazla ses vereceğini de söylemden geçmeyelim.

Yeni iPhone 8’ler 64 GB ve 256 GB depolama alanı ve uzay grisi, gümüş ve altın rengi seçenekleriyle 22 Eylül’de satışa sunulacak. iPhone 8 için 64GB versiyonunun fiyatı 699 dolar, 256GB versiyonu ise 849 dolar olarak fiyatlandırmış. iPhone 8 Plus’larda da 64 GB 799 dolarken 256 GB 949 dolar olarak piyasaya sunuldu. Cihazın Türkiye’ye çıkış tarihi ve fiyatlandırılması konusunda henüz kesin bir bilgi yok.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Çok güzel bir yazı olmuş.Ama bir konuda düzeltme yapmak isterim.Iphone 7 modelinde optik imaj sabitleme sistemi zaten bulunuyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz