Ana Sayfa Haberler Yeni nesil MacBook Pro’nun işlemcisiyle ilgili şüpheler başladı

Yeni nesil MacBook Pro’nun işlemcisiyle ilgili şüpheler başladı

2

Intel’in Cannon Lake işlemcileri 2017 yılının ikinci çeyreğinde tanıtması bekleniyordu. Ancak yeni bir erteleme duyurusu yapıldı. Cannon Lake 2018 yılı sonuna ertelendi. Bu erteleme, seneye çıkacak MacBook Pro’nun işlemcileriyle ilgili soru işaretleri oluşturdu.

Patently Apple tarafından yayınlanan habere göre, Intel’in 10nm‘lik Cannon Lake işlemcileri, üretim sürecinde yaşanan zorluklar sebebiyle 2018 yılı sonuna ertelendi. Bu işlemcilerin 2017 yılında kullanıma sunulması bekleniyordu. İlk ertelemeyle 2017 yılının sonuna, ardından 2018 yılının başına itilen Cannon Lake, son güncellemeye göre önümüzdeki yılın sonunda raflara gelecek.

Eğer bu rapor doğruysa, Apple’ın önümüzdeki sene satışa sunacağı MacBook Pro’lar için Cannon Lake’e kıyasla daha düşük performans sergileyen Coffee Lake CPU işlemcilerini tercih etmesi gerekecek.

Maksimum bellek olarak LPDDR 4 ile kullanılabilen ve 32 GB RAM’e kadar artırılabilen Canon Lake işlemcilerine kıyasla 16GB’lık LPDDR 3 RAM ile çalışan Coffee Lake ile gelen MacBook Pro, yüksek donanımlı bir MacBook Pro bekleyenler için bir hayalkırıklığı yaratabilir.

Apple’ın, 2016 model MacBook Pro’da işlemci olarak Kaby Lake’i kullanması geniş bir kitle tarafından eleştirildi. Şirket önümüzdeki sene Cannon Lake yerine Coffee Lake’i kullanmak durumunda kalırsa ortada bir senaryo daha var: Cannon Lake’i tamamıyla geride bırakıp, daha iyi bir performans sergileyecek olan Ice Lake’e sıçramak.

2018 yılının sonu ya da 2019 yılının başında kullanıma sunulması beklenen Ice Lake işlemcilerin şimdilik Cannon Lake işlemcilerin hizmete sunulmasından kısa süre sonra gelecek. Ancak Cannon Lake’te yaşanan bu ertelenmelerin Ice Lake’e bir etkisi olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Ne çok seviyosunuz clickbait başlıkları. Ama bu tarz başlıkların ve yazılarınızda eleştirdiğim ince detayların Apple algısından tutun, okuyanın uzun vadede dünya görüşüne kadar bir çok şeye etkisi var ve umarım Göktuğ Bey bunun farkına erken varır. Evet her site apple centric olmak zorunda değil ancak Türkiye’nin en iyi Apple sitesinin belki hatırlayınınız pek yoktur ama eski Macdunyasi nokta com a dönmesini de istemem.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz