Ana Sayfa Apple101 iOS 11’de uygulamalar nasıl istiflenir?

iOS 11’de uygulamalar nasıl istiflenir?

0

iOS’te uzun bir süredir ana ekranın düzenini sağlamak için birden fazla uygulamayı sürükle bırak yöntemiyle klasörleyebiliyoruz. iOS 11 ile birlikte ise bu sürükle bırak yöntemi bir üst seviyeye taşınarak daha pratik ve güzel bir animasyonla karşımıza sunuluyor.

Yeni sürümle birlikte klasik sürükle bırak yönteminin yanı sıra uygulamaları tek tek klasöre sürüklemek yerine istifleyerek daha pratik bir şekilde klasörleyebiliyoruz. Bunun için:

Adım 1 – Uygulamaya dokunup basılı tutuyoruz (uygulamalar titreşene kadar)

Adım 2 – Aynı klasörde konumlandırmak istediğimiz uygulamalara diğer parmağımızla tek tek dokunuyoruz.

Adım 3 – İstiflediğiniz uygulamaları mevcut klasöre sürükleyip bırakıyoruz.

*Eğer daha öncesinde klasör oluşturmadıysanız klasörde bulunmasını istediğiniz son uygulamanın üzerine istifinizi taşıyarak klasör oluşana kadar üzerinde bekletebilirsiniz. Böylesi daha temiz bir yöntem.

Bu kadar 🙂

Aynı şekilde Dosyalar uygulamasındaki belgelerinizi de bir araya toplayabildiğinizi hatırlatmakta fayda var.

Özellikle iPhone X ile birlikte iOS 11’de parmaklarımızı kullanarak yaptığımız hareketler ekstra önem kazanacak gibi görünüyor. Bu tarz gelişmiş ipuçları ana ekrana ve telefona hükmetmemizi kolaylaştıracaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz