Ana Sayfa Haberler Geliştiriciler için iPhone X simülatörü

Geliştiriciler için iPhone X simülatörü

0

Apple, geliştiricilerin Kasım ayında piyasaya sürülecek iPhone X’e uyumlu uygulamalar tasarlaması için merakla beklenen uygulama simülatörünü yayınladı.

Uygulama geliştiriciler, Apple’ın iOS 11.1, watchOS 4.1 ve tvOS 11.1 işletim sistemleri için Xcode 9.1’in beta sürümüne kavuştu. Bu sürümde iPhone X ile uyumlu uygulamalar tasarlamaya yarayan bir simülatör yer alıyor. Beta sürümünde simülatör ile birlikte Siri’nin aktif hale gelmesi, denetim merkezinin açılması gibi işlemlerin nasıl yapıldığını anlatan videolar da bulunuyor.

Örneğin cihazın ekran kilidinin açılması için kullancının elini ekranın aşağı kısmından yukarı kısmına doğru sürüklemesi gerekiyor. Kilit ekranının sağ üst tarafında denetim merkezi simgesi yer alıyor. Kullanıcıların bu simgeyi aşağı doğru sürüklemesiyle denetim merkezi ortaya çıkacak. Ayrıca ekranın sol tarafından aşağıya doğru kaydırıldığında operatörün adı ve pil yüzdesini ortaya çıkacak.

Guilherme Rambo isimli geliştiricinin Twitter’da paylaştığı videoları aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

 

iPhone X için uygulama geliştiren bir arkadaşım, “iPhone X simülatörü 15 dakika kullanınca, elimdeki iPhone 7 cihaz 3310 gibi görünmeye başladı” dedi. Sizce onuncu yıl telefonu uygulama deneyimini böylesine köklü biçimde değiştirebilir mi?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz