Ana Sayfa iPhone iPhone X: Home tuşu olmadan Siri’yi nasıl çalıştıracağız?

iPhone X: Home tuşu olmadan Siri’yi nasıl çalıştıracağız?

1

iPhone X’te Ana Ekran (Home) tuşu yok. Siri’yi ise bugüne kadar sesli komut haricinde bu tuşa basılı tutarak kullanıyorduk. Tuşsuz arayüzde ne yapacağız?

Apple iPhone X piyasaya sürüldüğünde, satın almayı düşünen kullanıcıların pek çok alışkanlıklarını değiştirmesi gerekecek. Siri‘yi sık kullananları da acılı bir alışma süreci bekliyor.

Ana Ekran tuşuna basılı tutarak komut vermeye alıştığımız Siri, yeni modelde biraz daha farklı çalışıyor. Her ne kadar Home tuşu ortadan kalksa da, iPhone X tümüyle tuşsuz bir aygıt değil. iPhone 6’dan bu yana aşina olduğumuz iki yandaki güç ve ses tuşları 10. yıla özel telefonda da mevcut.

Siri de bu tuşlardan biriyle çalışıyor. Cihazın sol yanında yer alan güç düğmesine 2-3 saniye basılı tuttuğumuzda, Siri aktif hale geçiyor ve kullanıcıyı dinlemeye başlıyor. Siri’den çıkmak için ise aynı tuşa yeniden tıklayarak (bu sefer basılı tutmuyoruz) ana ekrana dönmek mümkün.

YouTube’da Marques Brownlee tarafından hazırlanan videoda, Siri’nin nasıl çalıştığı da açıkça görülüyor:

Görsel kaynak: Gadget Hacks

Elbette, “Hey Siri” sesli komutuyla dijital asistanı göreve çağırmak bir diğer tercih. Siz Apple’ın bu tasarımsal kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? iPhone X‘te Siri’yi bu şekilde kullanmaya alışmak ne kadar zaman alacak?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Seslenerek açmak varken buna kafayı takmak ne kadar doğru bilmiyorum. Hem yenilik olsun diyip hem de yeniliklerin getirdiği bazı zorunlu değişikliklerden rahatsız olmak bana pek akılcı gelmiyor doğrusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz