Ana Sayfa iOS Kişisel farkındalığınızı Meditasyon uygulamasıyla artırın

Kişisel farkındalığınızı Meditasyon uygulamasıyla artırın

3

Farkındalık ile hayata karşı yeni bir bakış açısı elde etmeniz mümkün. Üstelik şimdi, bunun için bir uygulama var: Meditasyon!

Mindfulness yaklaşımıyla ilk tanışmam, bir bankanın çalışanları için yayımladığı dergi için bu konu hakkında benden yazı istemesiyle olmuştu. Hayatı boyu huzurun ve rahatlığın peşinden koşmuş, stressiz yaşamayı öğrenmiş biri olarak; sezgisel seviyede bildiğim ama üstüne parmak basamadığım konuların mindfulness adı altında, formüllerle toplanmış olması hoşuma gitmişti.

Yakın dönemde bu konuda iOS için yapılan çalışmalara göz atmak aklıma geldi. Meditasyon uygulamasıyla da böyle tanıştım. Meditasyon sözcüğü Türkiye’de hem anlam hem de itibar açısından büyük erozyona uğradı. Esasen vücut ve zihinle alakalı olan bu kavram, zamanla inançlar ve dinler zeminine çekildi.

Mindfulness, yani farkındalık ise bu konuya taze bir başlangıç getiriyor. Doğu ülkelerinin meditasyon geleneklerinde asırlardır önemli yer kaplayan bu “farkındalık” (mindfulness), Jon Kabat-Zinn tarafından yapılan çalışmalarla Batı ülkelerinde de popülarite kazandı. Farkındalık Temelli Stres Azaltma Programı, gün boyu göz ardı ettiğimiz duygu ve düşüncelere anlamını geri kazandırıyor ve stresi azaltarak, daha mutlu bir hayatın kapılarını aralıyor.

Üstelik şimdi bunun için bir uygulama var!

Meditasyon adlı uygulama App Store üzerinden ücretsiz temin edilebiliyor. Uygulamanın vaatleri arasında daha kaygısız ve stressiz bir yaşam, daha kaliteli bir uyku ve mutluluk gibi modern dünyada herkesin aradığı kazanımlar yer alıyor.

Bunları elde etmek için elbette bir uygulamadan fazlası gerekiyor. Ancak Meditasyon uygulaması bu yönde sağlam bir ilk adım atmanıza yardımcı oluyor. Bunu da her gün 10 dakikalık telkinler şeklinde gerçekleştiriyor.

İlk hafta ücretsiz kullanım sunan uygulama, sonrasında aylık 5,99 TL ücretlendirme gerektiren bir servise dönüşüyor. Uygulamanın sunduğu olanaklar arasında yapacağınız 10 dakikalık seanslar için 150’nin üzerinde stüdyo kalitesinde kaydedilmiş ses ve internete bağlı değilken de dinleme seçeneği bulunuyor. Uçak yolculuklarında stresinizi azaltmak için hiç fena fikir değil.

Bir seans başlattığınızda, sakinleştirici bir sesle yapılan telkinleri takip etmeniz ve zihninizi bu sesin verdiği yönlendirmelere yoğunlaştırmanız yeterli oluyor.

Bu zihinsel yolculuğu kolaylaştıracak Zen bahçesi, yağmur damlaları, şömine gibi arka plan sesleri arasında seçim yapıp, bu sesin yüksekliğini ayrı olarak ayarlama imkanınız var.

Meditasyon uygulamasının tek başına sizi ne kadar mutlu edeceği kişiden kişiye değişir. Ancak bu uygulamanın düzenli kullanımıyla elde edilen bakış açısı ve rahatlama, iş hayatına ve özel yaşantınıza karşı yeni bir yaklaşım kazanmanıza fayda sağlayacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz