Ana Sayfa Apple iPhone X’in geliştirme süreci 5 yıl sürdü

iPhone X’in geliştirme süreci 5 yıl sürdü

1

Duyurulduğundan bu yana heyecanla beklenen iPhone X hakkında önemli bir detay ortaya çıktı. TechFest 2017’de konuşan Apple’ın baş tasarımcısı Jony Ive, iPhone X’in geliştirilme sürecinin 5 yıl aldığını açıkladı.

iPhone X’in 2012’den bu yana geliştirilmekte olduğunu dile getiren Jony Ive, parmak izi okuyucu ile gelen iPhone 5S piyasadayken, ironik bir şekilde parmak izi okuyucusu olmayan iPhone X üzerine çalıştıklarını açıkladı. Bu süreçte harcanan zamanın %99’unun başarısızlıkla sonuçlandığını dile belirten Ive, “Geliştirme döngüsü içinde sahip olduğumuz şey büyük çoğunlukla başarısızlıktı” dedi ve ekledi; “Çok fazla hata yaptık ama bunların tembellikten veya kibirden kaynaklanmadığından eminim”.

Konuşmanın belki de en ilginç kısmı ise, Ive’in gelecek hakkındaki sözleri oldu. Apple’ın yaklaşmakta olan bazı teknolojiler üzerine çalıştığını dile getiren Ive, şirket olarak dünyanın teknolojik anlamda bu fikirleri yakalamasını beklediklerini söyledi. Yeni ürünler ve tasarımlar için hala aç olup olmadığı hakkında bir soruya ise “Kesinlikle” diyerek yanıt veren Ive, silikon küçülüp daha verimli hale geldikçe olağanüstü fırsatlar doğduğunu belirtti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Yüz tanıma özelliğinin 5 yıla yakın süredir incelendiğini ve geliştirildiğini söyledi. iPhone 10 genelinden bahsetmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz