Ana Sayfa İpuçları Apple kullanıcılarının okul hayatını kolaylaştıracak 5 uygulama

Apple kullanıcılarının okul hayatını kolaylaştıracak 5 uygulama

1

Konuk yazarımız Ozan Sönmez, Sihirli Elma okurlarının okul dönemine daha kolay adapte olmalarını sağlayacak beş uygulamayı seçti.

Bildiğiniz gibi okulların açılışı birkaç hafta önce gerçekleşti. Bunun üzerine sizler için bir araştırma yapıp kendim de aktif olarak kullandığım; üniversite, lise hayatınızda işinize yaracak, dışarıdan göründüğünde basit gibi gözüken ama kullandığınızda “dünya varmış!” dedirten 5 kullanışlı uygulamayı toparladım. Hadi isterseniz başlayalım ;

myHomework App : Okul Hayatınızı Düzenleyin.

Kendisini alanının başını çeken firma olarak gösteren myHomework ; öğrencilere ders programlarını organize etmeleri, notlarını yüklemeleri ve bunları tüm cihazları arasında eşleştirmeleri için benzeri bulunmaz bir ortam sunuyor.

Benim de aktif bir kullanıcısı olduğum myHomework App, Teachers.io ile senkron olarak çalışmakta. Ayrıca dosyalarımızı yüklememiz için bir bulut sunucu bile sunmakta! Ben ödev, müfredat takibimi bu uygulama üzerinden yapıyorum ve nihayet masaüstümü doldurmakta olan onlarca pdf dosyasını tek bir yerde toplayabildim. Eğer siz de ödev, müfredat tabinizi yapmakta sıkıntı çekiyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz.

Parallels Toolbox : Her İşlemi Tek Tık ile Halledin.

 

Mac cihazlarımız günlük hayatta işimize yarayacak pek çok kısayol ile birlikte geliyor. Fakat günün yoğunluğundan kaynaklansa gerek birçok zaman bu kısayolları efektif olarak kullanmakta sıkıntı yaşıyoruz. İşte bu gibi durumlarda bu kısayollara en kolay şekilde ulaşmamız için Parallels şirketi Toolbox adlı yazılımını çıkarmış.

Parralels Toolbox ile tık tıkla beraber gerçekleştirebileceğimiz işlemlerin bazıları ise şöyle;

  • Tek tıkla video indirme,
  • Sunum modu,
  • Mükerrer dosya bulma,
  • GIF yaratma,
  • Ekranı kilitleme,
  • Ses kaydı,
  • Uçak modu…

Buna benzer bir çok işlemi tek tıkla sağlayan Toolbox’un sizin de hayatınıza benimki kadar kolaylık getireceğini düşünüyorum.

Grammarly : Hepimiz Hata Yaparız!

Listemizin üçüncü uygulaması ise benim kişisel olarak en çok kullandığım uygulama. Eğer okulunuz/işiniz İngilizce ise bu uygulamayı ilk kullanışınızdan sonra bir daha bırakamayacağınızın garantisini verebilirim. Grammarly uygulaması kısaca özetleyecek olursak bir redaksiyon uygulaması diyebiliriz.

Uygulama kullanıcılarının yazdıkları cümleleri spontane olarak denetliyor, yazım hatalarını ve en önemlisi mantık hatalarını da yakalayarak bunları sizin karşınıza sunuyor.

Ücretsiz versiyonu da ücretlisi kadar iş yapan Grammarly ile eğer dilerseniz yazdığınız makaleleri ücreti karşılığında  gerçek bir denetçiye inceletebiliyorsunuz. Ayrıca üniversite öğrencilerinin çok işine yarayacak olan plagiarism denetçisi de bulunmakta. Yazımın başında da belirttiğim gibi eğer günlük yaşantınızda İngilizce geçiyor ise, bu uygulamaya sahip olmanız size çok büyük katkılarda bulunacaktır diyebilirim.

  • Uyumluluk : macOS , Web (Browser Uzantıları ve macOS app mevcut)
  • Ücret : Ücretsiz, Premium Üyelik 505,00 ₺/Yıl
  • Web Sitesi : https://www.grammarly.com/

GiderimVar : Param Nereye Gitti?

Malum büyük şehirlerde ulaşım, yeme-içme, bilumum yaşam gereçleri para demek. İşte bunun gibi zamanlarda bazen paramızın durduk yere tükendiği mutlaka olmuştur. Bu gibi durumlardan kurtulmak için ise ise ödemelerimizin, gelirlerimizin akıllı takibini yapan GiderimVar uygulaması bizleri selamlıyor. Çok basit olan arayüzü sayesinde ön bir finansman bilgisi gerekmeden kullanabildiğiniz uygulama, mobil cihazlarınızda tamamıyla bedava olarak size hizmet veriyor.

Office : Öğrencilere Tamamiyle Ücretsiz !

Evet artık son başlığımızı bir klasikle kapatalım. Bu yazıyı Office ile sonlandırmak istiyorum fakat, size herkesin anlattığı Office yazılımını değil; çoğu kişinin adını bile bilmediği Office For Students programını anlatmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Office 365 aylık ve yıllık periyotlarla ücretlendirilen çok yönlü bir uygulama. Pages ve Keynote’un yetersiz kaldığı yerlerde bize bir alternatif olarak sunulan Office 365, çok uzun zamandır öğrencilere ücretsiz olarak verilmekte. Üniversitenizin size sağladığı edu.tr mail adresiyle kaydolduğunuz bu sistem, size öğrenim süreniz boyunca bilumum Office programlarını ücretsiz olarak sağlayacak. Böylelikle hem ücret ödemekten kaçınmış, hem de multi-tasking yeteneğinizi de bir üst seviyeye taşımış olacaksınız.

  • Uyumluluk : macOS , Web, iOS
  • Ücret : Öğrencilere Ücretsiz, Öğrenci dışındaki kişilere paket tercihine göre aylık/yıllık fiyatlandırma.
  • Web Sitesi : https://www.office.com/

Peki ya siz neler düşünüyorsunuz ? Sizin hayatınızı kolaylaştırdığını düşündüğünüz uygulamalar nedir?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz