Ana Sayfa İpuçları İpucu: macOS High Sierra ile etkileşimli bildirimler

İpucu: macOS High Sierra ile etkileşimli bildirimler

0

WhatsApp, Mail ya da kullandığınız diğer uygulamalarda eskiden tıklanabilir olan bildirimlerinize bir anda tıklayamaz hâle geldiyseniz, çözümü burada.

MacBook’un en sevdiğim özelliklerinden biri, tıpkı telefonda olduğu gibi tüm bildirimlerin anlık olarak ekrana düşmesi. Chrome üzerindeki WhatsApp ve Gmail bildirimlerinden, e-posta için kullandığım Newton’daki bildirimlere kadar hepsini sağ üstte görüp, tek tıkla içeriğe ulaşmak gerçekten büyük kolaylık.

Buna karşın, birkaç haftadır bildirimler tıklanamaz bir hâl almıştı. Özellikle en sık kullandığım WhatsApp bildirimlerine tıklayınca Chrome’da ilgili pencereyi açmaması beni iyice rahatsız eder olmuştu. Neyse ki sorunun çözümü gayet basitmiş. Bu sıkıntı High Sierra ile mi gerçekleşti bilmiyorum; ancak ben High Sierra geçişinden sonra bu ayarın değiştiğini fark ettim.

macOS bildirimlerini ayarlama

  • Elma+Space kısayoluyla Spotlight Araması‘nı açın.
  • Bildirimler yazıp, ilgili Sistem Tercihleri menüsüne girin.
  • Çıkan pencerede sağ taraftaki sütundan, bildirimlerini ayarlamak istediğiniz uygulamayı seçin.

İlgili uygulamada üç tercih bulunuyor; Yok, Başlıklar ve Uyarılar:

Başlıklar seçili olduğu sürece, sadece görüntüleyebileceğiniz bir bildirim çıkar ve buna tıklamanız mümkün olmaz. Bunun yerine sağdaki Uyarılar‘ı işaretleyin ve pencereyi kapatın.

Artık gelen bildirimlerde, daha önceden olduğu gibi etkileşimli tuşlar görünmeye devam edecek:

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz