Ana Sayfa Haberler Apple VR hakkında ilginç ipucu

Apple VR hakkında ilginç ipucu

0

Apple, sanal ve artırılmış gerçeklik başlığı konusunda bir patent başvurusu yaptı. 

Apple’ın Birleşik Devletler Marka Patent Ofisi’ne yapmış olduğu 15/485,804 numaralı başvuruda X, Y ve Z eksenlerinin tamamını kapsayan bir başlık görülüyor. Patent başvurusunda Apple, kullanıcıların kafasını çevirmesiyle oluşacak hareket rahatsızlığını en düşük seviyeye indirmek üzerinde çalıştığını belirtiliyor.

Patent başvurusunda bazı teknik detaylar da bulunuyor: Başvuruda Wile DirectX kontrollerinden bahsediliyor. Başlıkta yer alacak uygulamalar ise OpenGL ve Metal platformunda çalışacak. Her iki konuda da SpriteKit, Core Animation ve Core Graphics rutinleri kullanılacak.

Apple sene başında, Facebook’un Oculus ve Microsoft’un HoloLens isimli sanal ve artırılmış gerçeklik başlıkları üzerinde çalışmalar gerçekleştirmiş olan Jeff Norris’i bünyesine katmıştı. Apple, Haziran ayında gerçekleşen WWDC etkinliğinde yeni iMac’lerin HTC Vive gibi 3 boyutlu sanal gerçeklik başlıklarıyla uyumlu olacağını da belirtmişti.

Aralık ayında satışa sunulacak olan yeni iMac Pro ve HomePod cihazlarının ardından Apple’ın nasıl bir strateji izleyeceğini daha net bir şekilde göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz