Ana Sayfa Haberler Apple Pencil destekli iPhone alır mıydınız?

Apple Pencil destekli iPhone alır mıydınız?

4

İlk iPhone’un tanıtım etkinliğinde söz alan Steve Jobs, “Kim stylus ister ki? Kimse istemiyor…” diyerek, iPhone’lar için stylus kalem girişiminin önüne geçmişti. The Korea Herald’ın haberine göre Apple, yakın gelecekte iPhone’lar için yeni bir kalemin duyurusunu yapabilir.

İddialara göre 2019’da kullanıcılara sunulması öngörülen Apple Pencil için firma, Samsung’un izlediği yoldan gitmeyecek. Samsung, Galaxy Note’larda kullandığı elektromanyetik rezonans teknolojine sahip kalem için cihazın alt tarafından konumlandırılan bir panel bulundurmak zorunda. Apple ise bu teknolojiyi ve dolayısıyla paneli kullanmak istemiyor.

Süper kapasitif stylus tipi olarak nitelendirilen Apple’ın kalem teknolojisi, hem Koreli rakibinin ürününden daha uygun maliyetli hem de gerçek bir kalem hissiyatına daha yakın sonuç veriyor.

Bilindiği üzere Apple, kasım 2015’te 12,9 inçlik iPad Pro’nun yanında Apple Pencil’i de tanıtmıştı. Tutma açısı ve yönünü algılayarak yazının biçimini değiştiren, basınç hassasiyetiyle ince ya da kalın yazmaya imkan veren Apple Pencil, gerçek bir kurşun kalem hissiyatına benzer bir deneyim sunuyordu. Yeni kalem ile ilgili iddialar ne kadar gerçeği yansıtıyor, bunu zaman gösterecek fakat Steve Jobs’un yaklaşımını hatırlayan pek çok iPhone kullanıcısının kalemi tercih etmemesi muhtemel.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. bunu kullanmak isteyende olur istemeyende o ayrı ama note serisind eoldugu gibi telefonun gövdesine girebilen bir tasarım olmazsa o kalemin cokta bir anlamı yok. Yanında canta ile gezmeyen kişiler iççin oldukca kullanışsız olur. İphone pro diye bir telefon cıkartarak bu kalemi getirebilir apple bence ama telefonda bu kalemin gireeği bir yer olmadıktan sonra benim için cokta bir mantıgı yok bu olayın.

  2. iphone kullanıcılarının coğunun böyle bir kaleme ne diyeceği konusunda ahkam kesmek yanlış olur. Ancak ben kendi adıma böyle bir kaleme hayır diyorum. Eğer apple böyle bir şey yaparsa Jobs mezarında ters döner!
    Apple son yıllarda yaptıkları ile kendi kuruluş felsefesine ters düşmeye başladı. Apple insanlara yeni ufuklar açacağına başkalarını taklit etmeye başladı. Evet yaptığı şeyleri diğer rakiplerinden farklı yapıyor olabilir ama bunu onları taklit şeklinde yapmaya başlarsa o zaman bence geriler ve şimdiye kadar insanlarda oluşturduğu imajı tamamen yıkılır. Bunca sene yapılanlar heba olup gider. Apple’ın böyle bir hastalığa düşmekten kendini kurtarması lazım.

  3. Jobs zamanındaki felsefe, ürün gamını olabildiğince basitleştirerek, temel ürünlere konsantre olarak, sadeleşerek tekrar ayağa kalkmaktı. Apple için o günler ve o ürünler tam anlamıyla son şanslarıydı. Bu psikolojiyle ürün üretmek ile şuanki gelinen durumda ürün çıkartmak çok farklı. iPhone ürün gamının arttırılması, yüzlerce kombinasyonlu saat, farklı renklerde alınabilen bilgisayarlar, zenginleşme ve üretim bandına mükemmel derecede hakim olma sonrası gelen doğal refleksler.

    Kalem olur olmaz, bazısı kullanır bazısı kullanmaz ama yıllarca wacom kullanan stilist bir dostumun iPad Pro sonrası yüzünde gülücükler açıyordu. Ben ise gastede çıkan yarı çıplak kadın resimli linke basarken parmağımı kullanmayı tercih ediyorum.

  4. Steve Jobs, samsung taklidi vs.. hiç umurumda değil. Eğer ipad pro’daki gibi çalışan bir Apple Pencil gelirse hemen edinirim. Eğer bunu yeni bir modelle sağlayacaksa da ilk tercihim o model olurdu. Yani sonuçta bu bir alternatif, samsung gibi telefona entegre edilirse, bazı kesim tarafından tercih edilmez bence. Yani Apple Note Phone gibi bir model saçma olur. Ama özellikle güncel iphone modellerinde çalışabilecek bir kalemi ben doğrusu çok isterdim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz