Ana Sayfa Apple Eddy Cue: Steve ile Tim arasında bir fark göremiyorum

Eddy Cue: Steve ile Tim arasında bir fark göremiyorum

0

Yaklaşık 30 yıldır Apple’da çalışan, şu anda şirketin internet yazılımı ve servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı konumunda olan Eddy Cue, verdiği bir röportajda uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulduğu Steve Jobs ile Tim Cook’u karşılaştırdı.

1998’de Apple’ın ilk online mağazası, 2003’te iTunes, 2008’de ise App Store gibi son derece önemli işlere imza atan Cue, Apple’ın diğer üst düzey yöneticilerine oranla daha medyatik olmasıyla da biliniyor. Röportajda Apple’ın efsanevi kurucusu Steve Jobs ile şimdiki CEO’su Tim Cook’u karşılaştırması istenen Cue şöyle diyor:

Her ikisinin de en önemli ortak noktası ürünlere odaklanmaları. Hem onların hem de benim umursadığım şey en iyi ürünleri yaratmak. Geri kalan her şey bunun etrafında gelişiyor. Bir üründe yer alacak olan tüm özelliklere ve ayrıntıya verilen önem her ikisinin de sahip olduğu ortak özellikler. Bu yüzden ikisi arasında herhangi bir farklılık göremiyorum. Farklı insanlar, ancak kabiliyetleri ve başardıkları son derece benzer. Tim’in CEO’luğundaki son 5 yıla bakacak olursak Apple’ın ürün öncülünde inanılmaz başarılar elde ettiğini görüyoruz. Bunu da ikisi arasındaki benzerliğin göstergesi olarak kabul edebiliriz. Ben hem Tim hem de Steve ile 20 yıl boyunca birlikte çalıştım. Dolayısıyla her ikisini de çok iyi tanıyorum. Hayatım boyunca daha iyi CEO’larla çalışabileceğimi düşünmüyorum.

Eddy Cue daha önce aynı konu hakkında Fast Company’ye verdiği bir röportajda Steve’i hayal kırıklığına uğrattığınızda yüzünüze karşı bağırdığını, Tim’i hayal kırıklığına uğrattığınızda ise size karşı bağırmasa bile aynı etkiyi yarattığını söylemişti.

Cue ayrıca Apple’ın inovasyon hızının yavaşladığına yönelik bir soruya da asla katılmadığını belirterek: “iPhone 10 yaşında ve bu süre zarfı içerisinde iPad, Apple Watch gibi ürünler tanıttık. Son derece yenilikçi olduğumuzu ve pazara yön verdiğimizi düşünüyorum. Her altı ayda bir devrim yaratacak yeni ürünler üretemezsiniz, bunlar zaman alırlar.” şeklinde cevapladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz