Ana Sayfa Apple Apple, geribildirimler üzerinden 3D Touch teknolojisini geliştirmeye çalışıyor

Apple, geribildirimler üzerinden 3D Touch teknolojisini geliştirmeye çalışıyor

0

ABD Patent ve Ticari Marka Bürosu, Apple’ın çarşamba günü “Dinamik olarak stabilize edilmiş manyetik dizilim” başvurusu yaptığını açıkladı. Kullanıcının dokunuşunu algılamak, niceleştirmek ve yanıtlamak için gömülü mıknatıslara dayalı bir sistem olduğu iddia edilen başvuru, Apple’ın 3D Touch üzerinde geliştirmeler yapacağının da sinyalini vermiş oldu.

Görünen o ki Apple, 3D Touch ile çok daha gelişmiş bir deneyim planlıyor. Yapılan yeni başvuru, firmanın bu teknoloji üzerinde ne tür bir hassasiyetle durduğunu resmediyor. 3D Touch teknolojisinde katmanlar, birbirine yaklaştığında bir devre oluşuyor ve manyetik elementler çekici veya itici güç üretiyor. Böylece dokunsal geri bildirim sağlanmış oluyor. Yazılım, elektromıknatıs sistemine verilen akım miktarını kontrol ederek dokunsal tepkideki değişikliklere izin veriyor. Böylece butona daha az veya daha çok baskı uygulamanız yazılım dilinde donanıma aktarılmış oluyor.

Apple’ın yeni başvurusu, iddialara göre 3D Touch üzerinde pek çok geliştirmeyi işaret ediyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate alan firma, dokunsal anlamda daha hassas ve daha hissedilebilir bir deneyimin peşinde. Apple, bu teknolojinin sadece ekranlarda değil, klavye ve trackpad gibi aygıtlarda da kullanılabileceğini belirtti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz