Ana Sayfa Apple Ulusal Yayıncılar Birliği, Apple’ın iPhone’lara FM Radyo eklemesini istiyor

Ulusal Yayıncılar Birliği, Apple’ın iPhone’lara FM Radyo eklemesini istiyor

1

ABD’de geçtiğimiz ay yaşanan kasırga felaketinden sonra, yeni iPhone’larda FM radyo işlevinin bulunmaması sorgulanır hale gelmişti. Zira iPhone 7 ve 8 sahibi vatandaşlar, doğal afet vb. durumlarda haber alma ihtiyaçlarını İnternet ve televizyon yayını gibi kolayca devre dışı kalan medya formatlarından karşılayamıyor.

Bilindiği üzere Apple, iPhone 7 ve 8 modellerinden FM radyo yongası ve anteninin bulunmadığını açıklamıştı. ABD’deki Ulusal Yayıncılar Birliği (NAB), Apple’ın bu açıklamasının üzerine şirketin FM işlevselliğini telefonlarına dahil etmesi gerektiğini belirtti.

Ulusal Yayıncılar Birliği’nin bu talebi henüz bir zorunluluğa dönüşmüş değil fakat doğal afet vb. senaryolar üzerinden kurum şu anda Apple’ı köşeye sıkıştırmış durumda. Diğer taraftan Apple, iPhone 7 ve 8’de bulunmayan FM radyo donanımları yüzünden meseleyi basit bir yazılım güncellemesiyle çözemiyor. Donanım eklemek ise üretim bandında ekstra bir maliyet olmasının yanı sıra cihazların fiziksel formunu da etkileyebilir. Ulusal Yayıncılar Birliği’nin çağrısı zorunluluğa dönüşürse ki meseleye bakış açılarından dolayı böyle bir ihtimal söz konusu, Apple’ın nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

Eğer Apple gelecek iPhone’lara FM radyo donanımını yeniden eklemeyi seçerse, bu tercihin cihazın fiziksel yapısına pek çok etkisi olacak. Görsel anlamda gözle görülür bir fark olmayacak olsa da, iPhone kasasının içinde ısı ve frekans dengeleri açısından bir şeyler değişecek.

Medyanın şimşeklerinin bir kısmı, ABD’de geçen ay yaşanan kasırga olayından beri iPhone ve dolayısıyla Apple’ın üzerinde. Zira FM radyo hizmeti bulunmayan iPhone’lar, doğal afet durumuyla ilgili haberleşmede faydasız bulunmuştu. Konuyla ilgili olarak ABD’deki Federal İletişim Komisyonu (FCC) başkanı Ajit Pai, Apple’ın Amerikan halkının güvenliğini birinci öncelik haline getirmesi gerektiğini savunarak, “Anahtarı çevirin. Yaşamamız buna bağlı.” sözleriyle dramatik bir biçimde FM radyo gerekliliğinin altını çizdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz