Ana Sayfa Apple Apple’ın sürücüsüz otomobil prototipi görüntülendi

Apple’ın sürücüsüz otomobil prototipi görüntülendi

2

Apple’ın uzun süredir kendi kendini sürebilen (otonom) otomobil geliştirdiği biliniyordu ancak araç basından sır gibi saklanmıştı. Sürücüsüz prototip, Silikon Vadisindeki test sırasında görüntülendi.

Geçtiğimiz aylarda Tim Cook, sürücüsüz otomobil üzerine çalışmalar yaptıklarını bir röportajda dile getirdikten sonra dikkatler Apple’ın üzerine çevrilmişti. Projeyi “Üzerinde çalıştığımız en zor yapay zeka projesi” olarak nitelendiren Tim Cook, firmadan otonom araç bekleyen meraklıları bir hayli heyecanlandırmıştı. Nihayet Apple’ın otonom otomobil prototipi görüntülendi.

Lexus’un RX modeli üzerine üçüncü parti sensor donanımı yerleştirilerek test edilen araç, meraklı gözlerden kaçamadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. bunun surucusuz otomobil degil.. apple in haritalarinda kullanılmak uzere google,maps deki street view özelliğini kendi haritalarina eklemek icin sokakların fotograf ve videolarını çekmesini sagladigi araç.

  2. Haber yanlış. O kadar yanlış başlıklar atıyorsunuz ki.
    İçerikte bir yerde gerçeğe benzer birşeyler söyleyip sıyrılıveriyorsunuz. Ama kızamıyorum. Ülkede habercilik için örnek aldıklarınız da pek farklı değil. Neymiş tık alırsanız pazarlama firması google amca size pixel 2 hediye etcekmiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz