Ana Sayfa Apple iOS 11 yaklaşık bir ay içinde cihazların %55’ine kuruldu

iOS 11 yaklaşık bir ay içinde cihazların %55’ine kuruldu

1

Analiz şirketi Mixpanel’in verilerine göre iOS 11’in resmi olarak yayınlanmasından bir ay sonra, cihazların %54,49’u yeni işletim sistemine geçti.

Bilindiği üzere iOS 11 ilk kez 19 Eylül’de piyasaya sürülmüştü ve iOS 10 ile karşılaştırıldığında daha yavaş bir benimseme oranıyla ilerliyordu. iOS 11, birinci haftada cihazların %25’ine kurulurken, ikinci haftada kurumların oranı %38,5’e yükseldi. Üçüncü haftada ise iOS 11’in kullanım seviyesi %47’ye ulaştı ve bu değerle birlikte iOS 10 geçilmiş oldu. An itibariyle iOS 11 %54,49’a yerleşmişken, cihazların %39,17’si iOS 10, %6,34’ü ise daha eski bir iOS sürümünü kullanmaya devam ediyor.

Apple, yeni işletim sistemindeki hataları çözmek adına şimdiye dek 3 küçük güncelleme yayınladı. En son iOS 11.0.3 ile dokunmatik geri bildirim ve yanıt vermeyen görüntü sorununu düzelten Apple, halen işletim sistemindeki ufak tefek sorunları ve performans hatalarını gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

iOS 11.0.3 güncellemesi neler sunuyor?

Yaklaşık 279 MB boyutundaki iOS 11.0.3 güncellemesi, temelde iki düzeltme vadediyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’larda görülen ve ne kadar yaygın olduğuyla ilgili net bir bilginin bulunmadığı dokunsal ve işitsel hatalara ek olarak, iPhone 6s sahiplerinin ekran değiştirdikten sonra yaşadıkları ekran duyarlılığı sorunu yeni güncellemeyle birlikte gideriliyor.

iPhone 6s’te giderilen hata, üçüncü parti üreticilerin ürünlerinin tercih edilmesiyle ortaya çıkıyor. Apple, bu tür ürünleri tercih edenler için, görüntü kalitesinde bozulma yaşanabileceği ve ürünün hatalı çalışabileceği bilgisini, alışılmadık bir not olarak güncellemeye ekledi. Bu noktada Apple kullanıcılara, ürünlerinin garanti kapsamında kalması ve sorunsuz çalışabilmesi için resmi Apple teknik servislerini işaret ediyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. İşin garip yanı benim 6s’in ekranı Apple’da değişti ama aynı problem bende var güncelleme sonrası iyileşti ancak tamamen ortadan kalkmadı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz