Ana Sayfa Haberler iPhone X üretimiyle ilgili endişeler bitiyor

iPhone X üretimiyle ilgili endişeler bitiyor

1

KGI Menkul Kıymetler analisti Ming-Chi Kuo, iPhone X’in ön siparişlerine sayılı günler kala yılın bu son çeyreği için üretim sorunlarında olumlu gelişmeler mevcut.

Kuo’ya göre birinci engel cihazın anteni için kullanılan esnek baskılı devre kartıydı (FPCB). Yapılan son analiz gösterdi ki Apple, bu bileşenin gereksinimlerini karşılayabilir. İkincil tıkanıklık ise geniş açılı arka kamera lensindeydi. Bu noktada tedarikçi Interflex, geniş açılı lensler için halen kalite sorunlarıyla uğraşıyor. Üçüncü darboğaz ise TrueDepth kameranın kızılötesi nokta projektörü. Konuyla ilgili olarak Kuo, “Bu en kötü  sorundu ve bunu geride bıraktık” diyerek, meraklıların yüreğine su serpiyor.

Genel olarak Kuo, yılın bu son çeyreğinde iPhone X’in sevkiyatında sayının 30-35 milyon sınırından 25-30 milyon sınırına düşürüldüğünü belirtiyor. Böylelikle Apple için daha karşılanabilir bir tedarik trafiği ortaya çıkacak. Ayrıca 2-3 milyon iPhone X’in de lansmandan önce dağıtım kanallarına ulaşacağını öngören Kuo, iPhone X’in Apple’ın gelirlerinde büyük artış yaratacağını söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın tedarik zincirindeki kaynaklar, imalat süreci bir hayli zorlu olan 3D algılama modüllerine ilişkin medyada çıkan üretim gecikmesi ve sevkiyat kesintisi gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtmişti. Son çıkan haberlere bakılırsa, iPhone X’in dördüncü çeyrek arzıyla ilgili kara bulutlar günbegün dağılıyor. iPhone X için ön siparişler 27 Ekim Cuma günü başlayacak ve cihazın resmi çıkış tarihi 3 Kasım Cuma günü olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz