Ana Sayfa Haberler macOS 10.13.1 güncellemesi yayınlandı!

macOS 10.13.1 güncellemesi yayınlandı!

0

Apple, 25 Eylül’de macOS High Sierra güncellemesini yayınlamıştı. macOS 10.13 güncellemesinin yayınlanmasının üstünden 3 gün geçtikten sonra ise macOS 10.13.1 Beta 1 sürümü geliştiricilerin beğenisine sunulmuştu. macOS 10.13.1 sürümü 1 ay süren Beta aşamasından çıktı ve Mac App Store‘daki yerini aldı.

macOS 10.13 High Sierra ile sorunları çözen ve deneyimlerimize göre gözle görünür bir performans artışı sağlayan güncelleme ile KRACK Wi-Fi açığı da kapatılıyor. WPA2 protokolünün kırılmasının ardından çalışmalara başlayan Apple, bu güvenlik açığını güncelleme ile yamalıyor.

Güncellemeyle ayrıca; iOS 11.1 ile gelen 70 farklı emoji de macOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Peki, bu güncelleme neler getiriyor?

macOS 10.13.1 ile gelen yenilikler neler?

Yiyecek türleri, hayvanlar, mitolojik yaratıklar, giysi seçenekleri, daha fazla duyguyu ifade eden gülen yüzler, cinsiyet ayrımı gözetmeyen karakterler ve daha fazlası da dâhil olmak üzere 70 yeni emoji desteğini ekler.

Apple Pay işlemleri sırasında Bluetooth’un kullanılamamasına neden olan bir hatayı düzeltir.

Mail’de Microsoft Exchange iletilerinin eşzamanlanma güvenilirliğini artırır.

Spotlight’ın klavyeden girişi kabul etmemesine neden olan bir sorunu düzeltir.

KRACK Wi-Fi olarak bilinen WPA2 güvenlik açığı kapatılır.

Güvenliğiniz için yüklemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz macOS 10.13.1 güncellemesini Mac App Store>Güncellemeler bölümünden yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemeden önce açık tüm uygulamalarınızı kapatmanızda fayda var.

Güncellemeyi; MacBook (2009 sonu veya daha yeni model), MacBook Pro (2010 ortası veya daha yeni model), MacBook Air (2010 sonu veya daha yeni model), Mac mini (2010 ortası veya daha yeni model), iMac (2009 sonu veya daha yeni model) ve Mac Pro (2010 ortası veya daha yeni model) modellerinin aldığını belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz