Ana Sayfa Haberler iPhone X’in maliyeti açıklandı

iPhone X’in maliyeti açıklandı

1

iPhone X maliyeti bugün açıklandı. iPhone X’in maliyeti iPhone 8’den daha yüksek olması ile dikkat çekiyor. İşte iPhone X’in maliyeti.

iPhone X, 999 dolarlık fiyatı ile Amerika’da bile çok konuşulmuştu. Türkiye’de ise 6.099 TL fiyat etiketiyle Aralık ayında satışa sunulmasını beklediğimiz iPhone X, telefonda psikolojik fiyat sınırını yükseltmişti. İlk defa bu kadar yüksek bir fiyata satılan iPhone modelinin maliyeti bugün açıklandı. iPhone X maliyeti, satış fiyatının oldukça altında.

iPhone X maliyeti satış fiyatının 3’te 1’i!

Açıklanan rakamlara göre; 999 dolarlık iPhone X’in maliyeti sadece 357 dolar. Güncel dolar kuru ile 1.370 TL‘ye tekabül eden bu maliyete; AR-GE, pazarlama ve reklamların dahil olmadığını belirtelim. Daha önce gelen haberlerde; Samsung’un iPhone X’e OLED tedariğinden adet başına 110 dolar kazanacağı yer alıyordu. Bunu da göz önünde bulundurursak, iPhone X’in Apple’a maliyeti 600 ila 700 dolar seviyesine çıkıyor.

Bir diğer etken olan işletmelerin kar elde etmek için kuruluğunu göz önünde bulundurursak; 357 dolarlık üretim maliyetinin abartılacak kadar çok olmadığının farkına varabilirsiniz. Ancak iPhone X’in Türkiye fiyatı yine muadillerine göre oldukça fazla. Bunun nedeni ise kurdaki engellenemeyen yükseliş ve telefondan alınan vergiler.

Vergiler konusu açılmışken, 2018‘de mobil cihazlardan alınan verginin artacağını iPhone X’in Türkiye fiyatının ise 6.299 TL veya 6.399 TL‘ye yükseleceğini belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz