Ana Sayfa Aksesuar Apple, AR için aksesuar üzerinde çalışıyor

Apple, AR için aksesuar üzerinde çalışıyor

0

Apple’ın, AR için aksesuarlar üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Peki, yani arttırılmış gerçeklik için geliştirilen bu aksesuarlar ne zaman tanıtılacak?

Apple, iPhone 8 ve iPhone X’in tanıtıldığı etkinlikte, popüler kültüre uymayıp tercihini AR yani artırılmış gerçeklikten yana kullanmıştı. VR teknolojilerinin insan fizyolojisine ters olduğunu ve gelip geçici bir heves olduğunu gören Apple, iOS 11 ile ARKit adını verdiği arttırılmış gerçeklik tabanlı uygulama ve oyunların geliştirilmesini sağlayan geliştirici kitini de kullanıma sunmuştu.

Apple’dan AR hamlesi!

Apple’ın bu hamlesinden sonra, arttırılmış gerçeklik ile uyumlu Microsoft’un HoloLens’ine benzer bir aksesuar üretmesi bekleniyordu. Bugün bu aksesuar için ilk bilgiler Bloomberg cephesinden geldi. Bloomberg; Apple’ın arttırılmış gerçeklik uyumlu headset üreteceğini iddia etti.

Bu headset tahminlerimize göre; kulaklık ve gözlük şeklinde olacak. Ayrıca arttırılmış gerçeklik aksesuarında; AirPods’taki W, iPhone’daki M hareket sensörü ve Apple Watch’taki S işlemci gibi yeni yonga biriminin yer alması bekleniyor.

Geleceğin arttırılmış gerçeklikte olduğunu gören Apple’ın, bu aksesuarını 2020 yılında tanıtması bekleniyor. Muhtemelen arttırılmış gerçeklik aksesuarları, iPhone 8 ve sonrası iPhone modelleri ile uyumlu olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz