Ana Sayfa iOS iOS 11 kullanım oranı açıklandı

iOS 11 kullanım oranı açıklandı

0

Apple, resmi olarak iOS 11 kullanım oranı bilgilerini açıkladı. iOS 11 kullanım oranı, diğer iOS sürümlerine göre pek iç açıcı görünmüyor.

iOS 11‘in yayınlanmasının ardından farklı farklı sorunlar ortaya çıkmıştı. Bu sorunların sosyal medya ve Reddit gibi forumlarda dile getirilmesi, iOS 11’e bir önyargı oluşturmuştu. Özellikle iPhone modellerinde batarya performansının yarı yarıya gibi ciddi oranda düşmesi, iOS 11’in kullanım oranını ciddi bir şekilde etkileyeceğini göstermişti. Apple, bugün resmi olarak iOS 11 kullanım oranı bilgileri paylaştı. Apple’ın paylaştığı veriler bu beklentilerin gerçeğe dönüştüğünü gözler önüne seriyor.

iOS 11 kullanım oranı diğer sürümlere göre düşük

Açıklanan verilere göre; iPhone, iPad ve iPod touch sahiplerinin sadece %52‘si iOS 11 sürümünü kullanıyor. iOS 10 sürümü ise %38 gibi ciddi bir kullanım oranına sahip. Diğer iOS sürümleri ise hala %10‘luk bir kesim tarafından kullanılıyor.

Cupertinolu teknoloji devi, iOS 11.1 güncellemesi ile iOS 11’de yaşanan çoğu sorunu çözdü. iOS 11.1 ile özellikle güvenlik açıklarının kapatılması ve pil performansının düzelmesi göz önünde bulundurulduğunda, Aralık ayı gibi iOS 11 kullanım oranı, %65 seviyelerine kadar çıkabilir.

Apple, WWDC 17‘de söz verdiği yenilikleri iOS 11.2 güncellemesi ile yavaştan sunmaya başladı. Aralık ortasında final sürümünün yayınlanmasını beklediğimiz iOS 11.2 güncellemesi, iPhone sahiplerinin çok hoşuna gidecek özellikler ile gelecek. iOS 11.2’nin de kullanım oranına olumlu etki yapacağını düşünüyoruz.

Son olarak iOS 11 güncellemesini alan iPhone, iPad ve iPod touch modellerini bir kez daha hatırlayalım. iOS 11’i; iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, 12.9 inç iPad Pro, 2. nesil 12.9 inç iPad Pro, 1. nesil 10.5 inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2 ve iPod Touch 6. nesil modelleri alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz