Ana Sayfa iPhone iPhone X portre aydınlatması gerçek stüdyo aydınlatmasına karşı!

iPhone X portre aydınlatması gerçek stüdyo aydınlatmasına karşı!

0

iPhone X portre aydınlatması ile gerçek stüdyo aydınlatmasına karşılaştırıldı. iPhone X portre aydınlatması ile stüdyo aydınlatmasına taş çıkarıyor.

iPhone 8 Plus ve iPhone X için kamera bölümünde iyileştirme yapan Apple, nöral sistem içeren Apple A11 yonga seti sayesinde yeni portre efektlerini kullanıma sunmuştu. Mevcuttaki iOS 11.1.1 sürümünde de Beta aşamasında olan portre efektleri, bazı hatalarına karşı stabil bir şekilde çalışıyor. 2018 yılının ilk aylarında Beta aşamasından çıkması beklenen portre efektleri, bugün ilginç bir karşılaştırma ile gündeme geldi.

Film yapımcısı ve fotoğrafçı olan Daniel DeArco, DxOMark‘ın fotoğraf çekme bölümünden 101 puan alarak rekor kıran iPhone X‘in portre aydınlatmasını, profesyonel stüdyo aydınlatması ile karşılaştırdı. Gerçek stüdyo aydınlatması esnasında; Aputure 300D, Parabolix 20cm ve Parabolix 55cm ekipmanlarını kullanan Daniel DeArco, Apple’ın iPhone X portre aydınlatması ile çok başarılı bir iş ortaya koyduğunu dile getiriyor.

iPhone X portre aydınlatması vs gerçek stüdyo aydınlatması

Portre efektlerinin henüz beta aşamasında olmasına rağmen bu denli başarılı bir performans sergilemesi şaşırtıcı. Asıl doğru sonuçların alınabileceği karşılaştırma için 2018’i beklememiz gerekecek. Bakalım portre efektleri Beta aşamasından çıkarken yeni özellikler sunacak m?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz