Ana Sayfa Mac MacBook ile Apple’ın pazar payı artıyor

MacBook ile Apple’ın pazar payı artıyor

0

Apple’ın yüzü MacBook satışları ile gülmeye devam ediyor.

Apple, mobil ve giyilebilir teknoloji pazarında yakaladığı başarıyı laptop pazarında da devam ettiriyor. Açıklanan raporlara göre; macOS‘in kararlılığı ve sunduğu performans ile Windows kullanıcılarını da kendine çekmeyi başarmış gibi görünüyor.

MacBook zirveye oynuyor

TrendForce tarafından yapılan yeni pazar araştırmasında Apple’ın 2017’nin 3. çeyreğinde yaptığı MacBook sevkiyatı, pazar payın %10.4‘üne tekabül ediyor. Bu çeyrekte toplamda 42.690 milyon ünite laptop satıldığını belirtelim.

Apple’ın, geçtiğimiz dönemde ise pazar payı %10 seviyelerindeydi. 12 inç MacBook modelleri ve Touch Bar‘lı MacBook Pro modellerinin etkisiyle bu %10.4‘e yükseldi ve ASUS‘un önüne geçmeyi başardı.

Laptop satışlarında liderlik %25.8 pazar payı ile yine HP‘de bulunuyor. İkinci sırada %20.1 ile Lenovo, üçüncü sırada %15.6 ile Dell, dördüncü sırada %10.4 ile Apple, beşinci sırada %8.9 ile ASUS ve altıncı sırada ise %7.7 ile Acer yer alıyor.

Apple CEO‘su Tim Cook; “Mac bölümümüz 2017 mali yılı için 258 milyar dolarlık yeni rekor kırdı. Bölümlerimizin her birinde dünyanın her yerinde muhteşem sonuçlar aldık. Mac gelirlerimiz ise %20 arttı. Eğitim pazarında ise Mac’in başarısından çok memnunuz” dedi.

MacBook ve Mac satışlarının 2017’nin dördüncü çeyreğinde de artması bekleniyor. Ancak Apple’ın Dell’i ve HP’yi yakalaması şimdilik çok zor görünüyor. Önümüzdeki yıl MacBook Air modellerinin satıştan çekilme ihtimalinin yüksek olduğunu da göz önünde bulundurursak; Apple’ın rakiplerinin uygun fiyatlı laptop modellerinin satışlarının önüne geçilemeyecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz