Ana Sayfa iPhone iPhone X’in TrueDepth kamerası neler yapabiliyor?

iPhone X’in TrueDepth kamerası neler yapabiliyor?

0

iPhone X’in TrueDepth kamerasının fotoğraf ve video çekmek dışında neler yapabildiği, geliştiriciler sayesinde ortaya çıktı.

iPhone X ile TrueDepth adı verilen kamera teknolojisine geçen Apple, bu teknolojiyi ekranın üst bölümündeki çentik ile gizlemişti. Animoji, yüz okuma teknolojisi Face ID ve alan derinliği için gerekli olan TrueDepth kamera sisteminin, fotoğraf ve video çekmenin dışında neler yapabileceği, geliştiriciler sayesinde ortaya çıktı.

TrueDepth bir kameradan daha öte

Moonshine Animation‘da çalışan Tayvanlı görsel efekt sanatçısı Elisha Hung, iPhone X’in kamerası ile neler yapılacağını gözler önüne seriyor. Asus ve MSI için bazı çalışmalar yapan Elisha Hung, iPhone X’in kamerası ile yüz hareketlerini kaydetmiş. Hung, kaydettiği bu hareketleri; Xcode ve Apple’ın artırılmış gerçeklik sistemi olan ARKit‘i kullanarak üç boyutlu taslaklar hazırlamış.

Aşağıdaki videodan Elisha Hung‘un hazırlamış olduğu taslağa göz atabilirsiniz.

Bir telefon kamerasından daha öte bir gelecek sunan iPhone X kamerasının, Android telefonların 2.5 yıl önünde bir teknoloji olduğu uzun bir süredir söyleniyordu. Bu tip çalışmaların ortaya çıkmasının ardından bu söylemler resmen doğrulanmış oldu.

Şimdilik göz ve etraftaki nesneleri doğru bir şekilde ölçemeyen bu sistemin, ilerleyen yıllarda daha da gelişeceğini söyleyebiliriz. Kim bilir belki de 2-3 yıl sonra iPhone kamerası ile animasyon filmler bile hazırlanabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz