Ana Sayfa Mac iMac Pro yardımcı işlemci ile geliyor

iMac Pro yardımcı işlemci ile geliyor

2

iMac Pro’nun yardımcı işlemci olarak Apple A10 Fusion yonga setine sahip olacağı ortaya çıktı. Peki, Apple A10 Fusion neler sunacak?

Apple, WWDC 17 etkinliğinde yeni yazılımları ve akıllı hoparlörü HomePod‘un yanında şimdiye kadar üretilen en güçlü Mac modeli olan iMac Pro‘yu tanıtmıştı. Teknik özellikleri ile render alanların hayallerini süsleyen iMac Pro, 27 inç büyüklüğünde ve 5K çözünürlüğünde P3 Gamut destekli ekran ile Aralık ayında satışa sunulacak.

iMac Pro, Apple A10 ile geliyor

Gücünü 4.5 GHz’e kadar Turbo Boost destekli 8/10/18 çekirdekli Intel Xeon işlemciden ve 22 teraflop gücündeki Radeon Pro Vega GPU‘dan alacak olan iMac Pro’nun, yardımcı bir işlemci ile geleceği ortaya çıktı. BridgeOS 2.0‘da ortaya çıkan bilgilere göre; iMac Pro, iPhone 7’nin işlemcisi olan Apple A10 Fusion yonga birimine sahip olacak. Peki, Apple A10 Fusion ne gibi avantajlar sunacak?

Aktarılan bilgilere göre; Appel A10 Fusion ile “Hey Siri” komutu Mac’te kullanılabilecek. Her daim masaüstünde olan bu canavarın Hey Siri komutu ile uyku modundan uyandırılıp, komutları gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Ayrıca iMac kapalıyken bile Apple A10 Fusion yardımcı işlemcinin düşük güç modunda çalışmaya devam edeceği ve arkaplan hizmetlerini gerçekleştireceği söyleniyor.

Apple A10 Fusion ile ayrıca günlük işlemlerdeki işlem yükü, direkt olarak Intel Xeon‘un üzerine yüklenmeyecek.

Aralık ayında 4.999 dolardan başlayan fiyatlar ile Amerika’da satışa sunulacak olan donanım canavarı, Türkiye’de ise 15.000 TL civarında bir satış fiyatına sahip olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz