Ana Sayfa iPhone Touch ID de birden fazla kullanıcı için tasarlanmamış

Touch ID de birden fazla kullanıcı için tasarlanmamış

1

Apple’ın başkan yardımcısı Craig Federighi, iPhone 5s ile hayatımıza giren Touch ID sisteminin birden fazla kullanıcı için tasarlanmadığını açıkladı.

iPhone X ile biyometrik yüz okuma teknolojisi olan Face ID‘ye geçiş yapan Apple, sisteme birden fazla kullanıcının yüzünü tanıtma imkanı sunmadığı için bazı kesim tarafından eleştirilmişti. iPhone’un kişisel bir cihaz olmasından dolayı ve güvenliği üst seviyede tutmak için Face ID‘ye iki kişinin yüzünü tanıttırmayan Apple cephesinden, bugün Touch ID için benzer bir açıklama geldi.

Apple’ın başkan yardımcısı Craig Federighi; iPhone 5s ile hayatımıza giren parmak izi okuma sistemi Touch ID’nin de birden fazla kullanıcı için tasarlanmadığını açıkladı.

Face ID için çoklu kullanıcı desteği gelebilir

Craig Federighi; Face ID‘nin tek kullanıcıyı hızlı ve güvenli bir şekilde tanımasına odaklanmış durumdayız. Touch ID’nin 5 farklı parmağı tanıtma özelliği ise bir kullanıcının farklı parmakları ile iPhone’un kilidini açması için tasarlanmıştı. Biz bu özelliği sunarken, birden fazla kişinin Touch ID ile iPhone’un kilidini açmasını hedeflememiştik. Ancak kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda; Face ID’nin gelecekteki gelişimini buna göre şekillendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Face ID, nöral sistem sayesinde kullanıcıların yüz hatlarını zaman içerisinde analiz edip, değişiklikleri sisteme kaydediyor. iPhone X’u ilk aldığınızda Face ID’nin yavaş çalışmasındaki neden de bu. Ancak aradan 2-3 gün geçtikten sonra Face ID sizi analiz ettiği için her koşulda hızlı bir şekilde tanıyıp iPhone X’un kilidini açıyor.

Face ID‘nin birden fazla kişiyi analiz etmesi, işlemci için ayrıca bir yük olacaktır. Bu yüzden Apple’ın şimdiki süreçte Face ID‘yi birden fazla kişinin kullanımı için optimize etmesi çok zor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. buna insanlar nasil,neden sasiriyor anlamadim. Touchid niye birden fazla kisi icin tasarlanmis olsun ki? Ben aktif elimde 3 ,diger elimde 2 olmak uzere kullaniyordum touchid yi. Amac paylasmak ise sifresini paylassin millet. Ilginc.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz