Ana Sayfa Apple Jony Ive, iki senenin sonunda tasarım ekibinin başına yeniden geçiyor

Jony Ive, iki senenin sonunda tasarım ekibinin başına yeniden geçiyor

1
Jonathan Ive, 2015 senesinde günlük olarak şirkete gelmeyi bırakmıştı ve 2 senedir ”teknik” olarak Apple’da ”Tasarım Şefi” görevini üstlenmekteydi.

Jony Ive’in Tasarım Şefliği görevi daha öncesinde yürüttüğü ”Tasarım Ekibi Menajerliği” görevinden çok daha rahattı, artık her gün şirkete gelip tasarım ekibini yönetmiyordu. Belirli aralıklarla yapılan çalışmalardan haberdar edilip, tasarımı biten ürünler kendisine gösteriliyordu ve onay alınırsa piyasaya çıkıyordu.

2015 senesinde Jonathan Ive’in günlük işlerinden ayrılmasının sebebi ise sızan bilgilere göre 2000-2015 seneleri arasında çok yoğun iş temposu olarak gösteriliyordu.

Apple, dünyanın ilk 1 Trilyon Dolar değerine sahip firması olmaya çok yakın olsa da son zamanlarda kabul etmeliyiz ki garip tasarım tercihleri vardı. Bu garip tasarım tercihlerine bir kaç örnek vermek gerekirse; Apple Pencil ürününün şık olmayan şekilde şarj edilmesi, Magic Mouse ürününün şarj olurken maalesef kullanılamaması ve bir çok giriş-çıkış için dönüştürücülere mecbur kalınması gibi tercihler.

Bu haber şahsım adına çok sevindirici oldu. Jonathan Ive artık sürekli tasarım ekibinin başında olacak, tüm Apple camiası adına son zamanlarda duyduğum en güzel haber bu 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Son iki yıl boyunca Ive inşaatın başındaydı. Çok vakit alan ve zor bir iş.

    Pencil ve mouse ın ne kadar hızlı şarj olduğunu göstermek adına bir design tercihi yapılmış ve oldukça eminim ki Ive son onay noktasında bu design lara onay veren kişiydi. Yoksa pencil için şarj ünitesi yada mouse için kablosuz şarj padi stüdyo da prototip olarak mutlaka vardır. Ancak kablosuz şarj watch ve iPhone ile yerleştikten sonra diğer ürünlerde de olacaktır.

    Evet Ive döndü ama dünyanın en acayip binasını yaptıktan sonra döndü ve bu da çok önemli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz