Ana Sayfa iPhone Phil Schiller: Android’in Face ID girişimleri pis kokuyor!

Phil Schiller: Android’in Face ID girişimleri pis kokuyor!

0

Apple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, Android’deki Face ID benzeri girişimlerinin tamamının pis koktuğunu dile getirdi.

Apple, iPhone X ile devrim niteliğindeki biyometrik yüz okuma teknolojisi olan Face ID‘yi hayatımıza kazandırmıştı. Face ID; gözlük taksanız, saçınızı uzatsanız ve sakal bıraksanız bile nöral sistem sayesinde sizi tanıyor. Android’in 2.5 yıl ilerisinde bir teknoloji olarak nitelendirilen Face ID için bugün Phil Schiller‘dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Phil Schiller; iPhone X ile gelen Face ID’nin benzersiz bir teknoloji olduğunu ve bu sayede Apple olarak kullanıcılarının güvenliğini en üst seviyeye taşıdıklarını dile getirdi. Phil Schiller ayrıca Android tutkunlarını kızdıracak ifadelere de yer verdi.

Android’deki Face ID benzeri sistemler, pis kokuyor!

Phil Schiller, Android cephesindeki Face ID benzeri girişimlerin tamamının pis koktuğunu dile getirdi. Apple’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı’na göre; Android’deki yüz tanıma sistemlerinin, Face ID’nin çalışma prensipleri ile uzaktan yakından bir alakası yok.

Android telefonlara gelen güncellemeler ile Face ID benzeri sistemlere şahitlik ettik. Ancak bu sistemler sadece yüzün belli başlı hatlarını tanıyarak kilidi açıyor. Güvenlik zafiyetlerinin hat safada olduğu Android’e, Face ID gibi bir sistemin gelmesi şimdilik mümkün görünmüyor.

Android‘de şimdilik düzgün bir şekilde çalışan IRIS tarayıcısı gibi gözlük taktığınızda sizi algılamayan ve parmak izi okuyucusu gibi artık ilkel olmaya başlayan güvenlik sistemleri yer alıyor. Face ID gibi bir sistemin Android’e gelmesi için en az 3 yıl var gibi duruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz