Ana Sayfa Apple Kaşlarınızla kontrol edebildiğiniz iPhone X oyunu: Rainbrow

Kaşlarınızla kontrol edebildiğiniz iPhone X oyunu: Rainbrow

0

iPhone X çıktığında Face ID teknolojisinin sadece telefon kilidini açmak için kullanılmayacağını biliyorduk. Bunun en bariz örneği de animoji’lerdi. Şimdilerde ise geliştiriciler bu teknolojiyi çeşitli oyunlar için kullanıyorlar.

Rainbrow, iPhone X’un ön kamera bölmesindeki Truedepth teknolojisini kullanarak sadece kaşlarınızla kontrol edebildiğiniz bir oyun. Nathan Gitter tarafından geliştirilen basit bir arcade oyunu olan Rainbrow’da amaç kaşlarımızı kullanarak emoji’leri yukarı-aşağı hareket ettirip yıldızları toplamak. Tabi bu sırada yanlardan gelen engelleri de atlatmamız gerekiyor.

Kaşları yukarı kaldırdığımızda emoji yukarı, kaşları çattığımızda ise aşağı iniyor. Eğer yerini korumasını istiyorsanız da kameraya ifadesiz bir şekilde bakmanız yeterli oluyor.

Tıpkı animoji’lerde olduğu gibi Rainbrow için de “Yahu bu teknolojiyi bunun için mi geliştirdiler şimdi?” dediğinizi duyar gibiyim.

Rainbrow’u iOS 11 çatısı altında ARKit’ten de yardım alarak kullanıcının gerçek zamanlı konum, topoloji ve ifadesini analiz eden ilk yazılımlardan biri olarak kabul edebiliriz. iPhone X’da bulunan Truedepth kamera sistemi yüksek teknolojilerle donatılmış olsa da henüz geliştirilen uygulamalar emekleme aşamasında. Rainbrow ve şu an App Store’da Truedepth’ten yardım alan diğer tüm uygulamalar bu teknolojinin potansiyelini anlamamıza yardımcı oluyor. Yani bir kafede otururken ya da minibüste ve metroda yolculuk ederken Rainbrow oynayabileceğinizi zannetmiyorum 🙂 Önemli olan bu teknolojiyi kavramak.

İlerleyen dönemlerde ve Apple mevcut teknolojisini geliştirdikçe Truedepth kullanan çok daha faydalı ve gelişmiş uygulamalar göreceğimiz kesin. Mesela Safari’de gezinirken sayfayı aşağı-yukarı kaydırmak için sadece gözümüzü kullanabiliriz. İleri-Geri gibi basit fonksiyonlar için de yine gözümüz, kaşlarımız, burnumuz, ifademiz vs. kullanılabilir. Bu ve bunun gibi şeyler teknolojinin imkanları çerçevesinde tamamen geliştiricilerin yeteneğine kalmış.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz