Ana Sayfa İpuçları macOS’te iCloud Drive, Dock’a nasıl eklenir?

macOS’te iCloud Drive, Dock’a nasıl eklenir?

1

macOS’te iCloud Drive’ın Dock’a nasıl ekleneceğini anlatıyoruz. Dock’a iCloud Drive’ı ekleyerek dosyalarınıza daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Apple, bulut sistemine iCloud ile 2011 yılında geçiş yapmıştı. İlk etapta fotoğraf ve iOS yedeklemesi için kullanılan iCloud, geçtiğimiz yıllarda iCloud Drive ile tam anlamıyla bir bulut depolama servisine dönüşmüştü.

iOS ve macOS cihazlarında yer alan iCloud Drive sayesinde, dosyalarınızı güvenli bir şekilde bulut servisinde depolayabiliyorsunuz. iOS 11 güncellemesi ile Dosyalar adı altında bir uygulama ile ana ekrana eklenen iCloud Drive, macOS’te ise klasör içerisinde iCloud sekmesinin altında yer alıyor.

macOS’te iCloud Drive, Dock’a nasıl eklenir?

Bu rehberimizde, iCloud Drive’a macOS‘te daha hızlı ulaşmanız için kısayolu Dock’a nasıl ekleyeceğinizi anlatıyoruz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, Finder‘dan Git>Klasöre Git bölümüne girmeniz ve açılan pop-up’a /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Applications/ yazmanız gerekiyor.

Açılan sayfada yer alan iCloud Drive uygulamasını Dock‘a sürükleyerek bıraktıktan sonra artık kolayca iCloud Drive‘ınıza ulaşabiliyorsunuz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz