Ana Sayfa Apple Garanti dışı pil değişim programından nasıl yararlanılır?

Garanti dışı pil değişim programından nasıl yararlanılır?

2
Geçmiş haberimizde Apple’ın ülkemizde garanti dışı pil değişim ücretlerini 319₺‘den 129₺‘ye çektiğini söylemiştik. Olayın daha ayrıntılı şekilde açıklanması gerektiğini düşünüyoruz, çünkü çoğu takipçimiz kullandıkları iPhone 5s telefonlarıyla alakalı sorular sormaya başladı.

iOS 10 güncellemesinin çıkması ile birlikte iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE kullanıcıları Apple’a ani kapanmalarla alakalı şikayetlerini bildirdiler. Apple ise iOS 10.2.1 güncellemesi ile bataryanın sağlık durumu kötüyse bu cihazların işlemcilerinin performansını düşürme yoluna giderek bu kapanmaların önüne geçti.

Apple sonrasında iOS 11.2.1 güncellemesiyle birlikte batarya sağlığını kontrol etme ve gerekliyse işlemci performansını düşürmeyi iPhone 7 ve 7 Plus modellerinde de aktif hale getirdi.

Sonuç olarak, iPhone 6’dan eski bir iPhone modeli kullanıyorsanız batarya sağlığını korumak amacıyla hızınız düşürülmüyoriPhone 5s, iPhone 5, iPhone 5c sahipleri bu hız düşürmesinden etkilenmiyorlar. Kısacası iPhone 6 öncesinde modele sahip olanlar bu indirimli fiyatlardan faydalanamıyorlar.

  • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE sahibi olmak
  • Cihazın kendisinden gelen orijinal bataryaları kullanmanız
  • Eğer öncesinde batarya değişmişse bunun yetkili serviste olması
  • Batarya sağlığınızın kötü durumda olması
  • Telefonunuzun yetkili servisler dışında herhangi bir müdahale görmemesi 

Eğer bu şartlardan birini bile karşılayamıyorsanız bundan yararlanma şansınız maalesef yok.

Peki pil sağlığımızı nasıl kontrol ederiz, nasıl daha uzun süre koruruz diye soru işaretiniz de varsa bunlarla alakalı çok güzel video içeriğimiz var. Eğer izlemediyseniz izleyip bütün soru işaretlerinizi silebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Cok yerinde bilgiler sunuyor ve uygulamali videolariniz icin tesekkurler. Yazinizda batarya konusu harici su konuyada deginmek istiyorum. Iphonelarda sadece pil sorunu degil sebeke cekim sorunuda bulunmakta bu konudada detayli bir inceleme yapabilir misiniz

  2. Pil kalibrasyonu hakkında da bilgi verir misiniz lütfen. Herkes farklı bir şeyler söylüyor ve kafamı karıştırıyolar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz