Ana Sayfa iPhone iPhone, tanımlama testini geçse bile indirimli batarya değişimi yapılıyor

iPhone, tanımlama testini geçse bile indirimli batarya değişimi yapılıyor

1

iPhone, tanımlama testini geçse bile batarya değişimi indirimli fiyat üzerinden yapılıyor.

Apple, 2017’nin sonlarına doğru bataryası yıpranan iPhone modellerini yavaşlattığını kabul etmiş ve müşterilerinden özür dilemek için 310 TL olan batarya değişim ücretini 129 TL‘ye düşürmüştü. Yıpranmış bataryaların iPhone’un devrelerine akım gönderiminde sorun çıkarabileceği ve bu yüzden iPhone’un kullanım ömrünün kısalacağını söyleyen Apple, GPU hızını düşürdüğünü müşterileri ile paylaşmadığı için tekrar tekrar özür dilemişti.

Tanımlama testini geçse bile batarya değişimi yapılıyor

Bugün ise Fransa‘dan enterasan bir haber geldi. Bildiğiniz gibi Apple Store‘a gelen cihazların tamamı önce Diagnostic yani tanımlama testinden geçer. Eğer Genius Bar‘da yapılan tanımlama testinde sorun çıkarsa cihaza ona göre işlem yapılır ve müşteriye yapılacak işlem belirtilir. Ancak Fransa’da tanımlama testinden sorunsuz bir şekilde geçen iPhone’un bile indirimli batarya değişiminden yararlandığı ortaya çıktı.

Apple’ın müşterilerilerine karşı olan tutumu ve satış sonrası verdiği destek her zaman ön planda olmuştu. Cupertinolu dev müşteri memnuniyeti anlayışını başarılı bir şekilde üzerine koyarak sürdürmeye devam ediyor diyebiliriz.

Apple‘ı batarya olayından dolayı eleştirmeden önce; iPhone‘un GPU‘su yavaşlatılmasaydı ancak akımı doğru iletemeyen batarya teknolojisinden dolayı cebinizde patlama ihtimalinin artmasının mantıklı olup olmadığını kendinize sorun. Kaldı ki yakın geçmişte bataryadan dolayı patlayan akıllı telefon olayına maalesef ki tanıklık etmiştik.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Akasya AVM’deki Apple Store’a dün sorduk. “Pil değişimi 319 TL, indirimli değişim yapılacağı konusunda bize bilgi gelmedi” dediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz