Ana Sayfa iPhone Face ID nasıl hızlandırılır?

Face ID nasıl hızlandırılır?

0

iPhone X’da yer alan biyometrik yüz okuma teknolojisi Face ID’nin daha hızlı nasıl çalışacağını bu rehberimizde anlatıyoruz.

Apple, iPhone X ile biyometrik yüz okuma teknolojisi Face ID’ye ilk defa mobil bir cihazda yer vererek büyük ses getirmişti. Karanlık ortamda bile yüzünüzü algılayan Face ID, gözlük, bere, şapka ve saç/sakal değişikliğinde bile sizi tanıyabilmesi ile ön plana çıkıyor.

Ancak Face ID, özellikle benim gibi iPhone X’u masa üzerinde kullananlar için bazı dezavantajlar ile geliyor. Örneğin; masanın üzerinde duran iPhone X’un tuş kilidini açmak için telefonu kaldırmam gerekiyor. Ancak size anlatacağımız yöntem ile Face ID’yi her koşulda sizi tanıtıp tuş kilidini açmasını sağlayabilirsiniz.

Face ID nasıl hızlandırılır?

Face ID‘nin çalışmasını sağlayan TrueDepth kamera sistemi standart olarak üst seviye güvenlik sunacak şekilde ayarlanıyor. TrueDepth kamera, kilidi açmadan önce iPhone X‘a baktığınızı doğrulayarak ek bir güvenlik düzeyi sağlıyor. Bu özellik ise “Face ID için Dikkat Gereksin” adı altında sunuluyor.

Ayarlar>Erişilebilirlik>Face ID ve Dikkat bölümünden “Face ID için Dikkat Gereksin” özelliğini kapatarak, Face ID’nin sizi daha hızlı bir şekilde algılamasını sağlayabilirsiniz. Masa üzerinde duran iPhone X’un kilidini bu özelliği kapatarak saniyeler içerisinde hızlı bir şekilde açabileceğinizi belirtelim.

Bu özelliği kapattığınız zaman Face ID’nin sunduğu güvenlik seviyesinin düşmediğini ancak iPhone X’un her koşulda Face ID’yi algıladığı için 3. bir kişinin iPhone X’unuzu size uzaktan bile doğrultup tuş kilidini açabileceğini belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz