Ana Sayfa Haberler Apple Çinli Müşterilerin iCloud Verilerinin Çin’e Taşınacağını Duyurdu

Apple Çinli Müşterilerin iCloud Verilerinin Çin’e Taşınacağını Duyurdu

1

Apple tarafından yapılan açıklamada Çin’de bulunan iCloud servislerinin önümüzdeki bir bölümünü Çinli bir şirket tarafından yönetileceğini doğruladı.

Çin’in güneyinde bulunan Guizhou eyalet hükümeti tarafından yönetilen Guizhou Cloud Big Data (GCBD) isimli şirket Apple’ın  geçtiğimiz sene 1 milyar dolarlık yeni veri merkezini yönetecek. Apple, Çin’de bulunan müşterilerle hem kendilerinin hem de Guizhou’nun sunucularda depolanan verilere erişebileceğini açıklayan yeni şart ve koşulları incelemesi amacıyla paylaşıldığını belirtti.

Apple, Temmuz ayında yerel bir internet hizmetleri şirketi ile birlikte ilk Çin veri merkezini kurmak istediğini açıkladı. Bu operasyonel değişim ile Apple ve Guizhou Cloud Big Data arasında Haziran 2017’de tanıtılan ülkenin bulut bilgi işlem yönetmeliklerine uymak için teknoloji devini bir araya getirdi. Çin’de bulunan siber güvenlik kanununa göre aralarında Microsoft ve Amazon’un da bulunduğu yabancı şirketlerin veri depolamasını Çin’in ülke sınırları içerisinde gerçekleştirmesi gerekiyor.
Apple, bu ortaklık sayesinde iCloud hizmetlerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşebileceğini belirtirken müşterilere sistemlerinin herhangi bir şekilde aşılamayacağı konusunda güvence verdi. Apple, Çinli müşterilerine iCloud verilerinin 28 Şubat tarihinde transfer edileceğini ve GCBD tarafından yönetilecek iCloud’u kullanmak istemeyen Çinli müşterilerin iCloud hesaplarını iptal etme seçeceği sunulduğunu vurguladı.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz