Ana Sayfa Haberler Dünyada Gezilmesi Gereken Apple Müzeleri

Dünyada Gezilmesi Gereken Apple Müzeleri

0

1976 yılından günümüze kadar Apple’ın piyasaya sürdüğü teknolojik ürünleri görmek isteyenler çeşitli noktalar bulunuyor.

Bu noktalar arasında en çok iki farklı Apple müzesi dikkat çekiyor. İtalya’nın Savona ilinde bulunan All About Apple isimli müzede Apple I’den Apple TV’ye kadar 9.000’den fazla ürün bulunuyor. 2005 yılında Alessio Ferraro ve arkadaşları tarafından kurulan müze Apple’ın 43 yıl boyunca geliştirmiş olduğu bilgisayarlar görülebiliyor. All About Apple’da aralarında Commodore, Atari ve Olivetti makinelerinin de bulunduğu yaklaşık 1.000 adet bilgisayar, sayısız bilgisayar parçası, iPod’lar, piyasaya sürülmemiş prototipleri broşürler ve yazılımlar bulunuyor.

Gezilmesi gereken bir diğer noktası Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Apple Museum isimli noktadır. All About Apple’a kıyasla daha düşük ürün barındıran müzenin camlarında Steve Jobs tarafından söylenmiş sözler bulunmaktadır. Müzede bilgisayar parçaları tarafından oluşturulmuş çeşitli portreler bulunuyor. Ayrıca Apple’ın günümüze nasıl geldiğini resim ve açıklamalarla anlatılıyor. 472 özel sergi gerçekleştirilen Apple Museum, 767 metrekarelik alanda 8 farklı dilde tur rehberiyle destek veriyor. Müzede yemek isteyenlere için çiğ-vegan restoran bulunuyor.

Ülkemizde eski Apple ürünlerini görmek isteyenler için Rahmi Koç Müzesi’nde bulunan Apple II’leri de gözden kaçırmamak gerekiyor. Apple’ın geçmişten günümüze nasıl geldiğini ayrıntılı olarak gözlemek isteyenler için bu noktaları ziyaret etmesini öneririm.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz