Ana Sayfa iOS iOS 10’a geri dönmek mümkün

iOS 10’a geri dönmek mümkün

2

Apple’ın, sürpriz bir şekilde iOS 10 IPSW dosyasını yeniden imzaladığı ortaya çıktı. iOS 10’a geri dönmek artık bazı iPhone’lar için mümkün.

Apple, iOS 11 güncellemesini indirme sunduktan yaklaşık 1 hafta sonra iOS 10 için imzaları kapatmıştı. iOS 10 IPSW dosyalarının imzalarını kapatan Apple’ın, bugün sürpriz bir şekilde bazı iPhone modelleri için iOS 10’a geri dönme işlemine izin verdiği ortaya çıktı.

iOS 10’a geri dönmek mümkün

IPSW.me sitesi tarafından ortaya çıkarılan iOS 10’a geri dönme işleminin mümkün olduğu bilgisi maalesef ki iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini kapsamıyor. Bu modeller kutusundan iOS 11 ile çıktığı için hiçbir zaman iOS 10’u yüklemek mümkün olmayacak.

Ancak; iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE veya iPhone 5s sahibiyseniz ve iOS 11.X sürümlerinden birini kullanıyorsanız, iOS 10’a geri dönebiliyorsunuz.

Size tavsiyemiz iOS 11 sürümünde kalmanız yönünde olacak. Çünkü iOS 11 ile Spectre ve WPA2 protokolündeki KRACK açığı gibi onlarca güvenlik açığı kapatıldı. Hatta güvenliğiniz için iOS 11’in son sürümü olan iOS 11.2.2‘yi yüklemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Apple’ın iOS 10 imzalarını tekrar açmasının nedeni olarak; iOS 11 ile bataryası yıpranmış iPhone modellerinin yavaşlatılması ve bu durumdan muzdarip olan müşterilerin iOS 10’a geri dönerek işlemciyi yine yüksek frekanslarda kullanma imkanının sunulması gösteriliyor.

Ancak Apple’ın böyle bir şey yapmayacağını düşünüyoruz. Tahminlerimize göre; iOS 10 imzaları sunuculardan kaynaklı bir hatadan dolayı tekrar imzalandı. Muhtemelen 1-2 gün içerisinde imzalar yine kapatılacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz