Ana Sayfa Haberler Apple, dünyanın en büyük dördüncü PC üreticisi olacak

Apple, dünyanın en büyük dördüncü PC üreticisi olacak

0

Apple, iMac ve MacBook modelleri ile dünyanın en büyük dördüncü bilgisayar üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Araştırma şirketleri IDC ve Gartner‘ın paylaştığı en son tahminlere göre; Apple, yıl boyunca yaklaşık 20 milyona ulaşan Mac satışları ile 2017 yılında dünyanın dördüncü en büyük bilgisayar üreticisi haline geliyor.

Mac satışları 2017’de yükseldi

Açıklanan tahmini raporlara göre; Apple, 2017 yılında toplamda 19,6 milyon adet Mac satışı gerçekleştirdi. Bilgisayar pazarında Mac modelleri ile %7.6 gibi ciddi bir paya sahip olan Cupertinolu dev, 2016 yılına göre ise %5.9‘luk bir büyüme yaşayarak, büyüme konusunda HP’nin hemen arkasında yer aldı.

2017’yi rekor iMac ve MacBook satışı ile kapattığı söylenen Apple, önümüzdeki ay resmi rakamları açıklayacak. IDC ve Gartner’ın tahmini raporları ile hemen hemen aynı olması beklenen bu veriler, Apple’ın PC pazarındaki yükselişini resmen doğrulayacak.

HP, Lenovo ve Dell gibi kurumsal alanda tabiri caizse çılgınlarca satış yapan firmaların hemen arkasında Apple’ın yer alabilmesi büyük başarı. Rakiplerinin giriş seviyesi için bile uygun fiyatlı PC ürettiklerini ve bu modellerin de yoğun ilgi gördüğünü belirtmek lazım. Tam da bu yüzden HP 58 milyon, Lenovo 54 milyon ve Dell 41 milyon bilgisayar satışı gerçekleştirebiliyor.

İleriki zamanda uygun fiyatlı iMac veya MacBook modeli görmeyeceğimiz aşikar. Bakalım Apple, PC pazarındaki konumunu yükseltmek için nasıl hamleler yapacak?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz