Ana Sayfa iOS App Store, dünyanın en büyük işletmelerinden biri olabilir!

App Store, dünyanın en büyük işletmelerinden biri olabilir!

0

Yapılan araştırmalar, App Store’un gelirleri ile dünyanın en büyük işletmelerden biri olabileceğini gözler önüne seriyor.

Apple, geçtiğimiz ay yani yılbaşı tatilindeki 7 günlük süreçte, iOS‘in uygulama mağazası App Store‘da müşterilerinin 890 milyon dolarlık harcama yaptığını ve bunun bir rekor olduğunu duyurmuştu.

Sadece yılbaşı günü yapılan 300 milyon dolarlık alışveriş ile birlikte, App Store’un kuruluşu olan 2008‘den bu yana platform üzerinde toplamda 86 milyar dolarlık harcama yapıldığı açıklanmıştı.

Bugün ise endüstri analisti Horace Dediu, App Store hakkında çok iddialı açıklamalarda bulundu. Horace Dediu, App Store’un yakın gelecekte film yapım şirketlerinden daha fazla kazanacağını dile getirdi.

Araştırmalara göre; App Store geçtiğimiz yıla göre %33‘lük büyüme oranı yakalamış durumda. Her hafta yarım milyar müşterinin ziyaret ettiği App Store için analist Dediu bazı öngörülerini de paylaşıyor.

Horace Dediu’ya göre;

  • App Store’daki harcamalar 2011’in ortalarından beri yılda yaklaşık 5 milyar dolar arttı.
  • App Store, 2018’de film endüstrisinden daha fazla gelir elde edebilir.
  • App Store, dünyanın en büyük işletmelerinden biri haline gelebilir.
  • iOS ekosistemi, 2019 yılında yarım trilyonluk gelir elde edebilir.
  • iOS, mobil ekosistemin yaklaşık %50 ila %60’ı arasında kullanıma sahip olabilir.
  • 2018’de iOS kullanıcıları uygulamalar için günde yaklaşık 100 milyon dolar harcayabilir.

iOS 11 ile uygulama ve oyun keşfetmeyi daha da kolaylaştıran ve güncellemeler ile gelen yeni API’lar sayesinde daha kaliteli, işlevsel ve hayat kolaylaştıran uygulamaların gelişmesini sağlayan Apple‘ın, bu atılımlarının meyvelerini 2020 yılına kadar toplayacağını düşünüyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz