Ana Sayfa Apple Apple ABD ekonomisine 350 milyar dolar katkı sağlayacak

Apple ABD ekonomisine 350 milyar dolar katkı sağlayacak

0

Apple bugün paylaştığı basın bülteninde önümüzdeki 5 sene içerisinde yeni yatırımlar ve istihdam yaratma faaliyetleriyle ABD ekonomisine 350 milyar dolar değerinde katkı sağlayacağını açıkladı.

ABD’deki yeni vergilendirme kanununa yönelik bir hamle olduğu düşünülen bu hareket hakkında CEO Tim CookApple, sadece Amerika’da gerçekleştirilebilecek bir başarı öyküsüdür ve uzun süredir ülke ekonomisine verdiğimiz destekten gurur duyuyoruz. Amerikan yaratıcılığının gücüne derinden inanıyoruz. Bu bağlamda yatırımlarımızı doğrudan istihdam yaratma ve işe hazırlık faaliyetlerine etki edebileceğimiz alanlara yapıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Apple bir süredir ülke dışında tuttuğu parayla gündeme geliyordu. Buna yönelik çeşitli dava süreçlerinden sonra da ABD Başkanı Trump parasını ülke dışında tutanlara ağır yaptırımlar getireceğini buna karşın ülke içinde tutanlara da ciddi vergi teşviği sağlayacağını açıklamıştı. Görünen o ki Apple da bu duruma yönelik hafiften aksiyon almaya başlamış.

Apple’ın ülke ekonomisine tam olarak nasıl 350 milyar dolar değerinde bir katkı sağlayacağı net değil. Yine de şirket, paranın bir kısmının ne şekilde kullanılacağına dair detaylar vermiş.

Apple Park daha yeni tamamlanıyorken 3. genel merkez için yeni bir kampüs inşa etmeyi planlayan Apple hem mevcut hem de yeni merkezi için 5 yıl içerisinde toplam 20.000 yeni iş imkanı yaratacak. Sermaye harcamaları için 30 milyar dolar ayıran şirket bunun 10 milyar dolarının ülkedeki veri merkezlerine harcayacağını söylüyor. 5 milyar dolarlık bir miktar ise gelişmiş üretim fonuna ayrılacak.

Öte yandan ülke dışında tuttuğu yaklaşık 250 milyar dolar değerindeki nakit parayı evine getirmeyi planlayan Apple’ın bunun için de 38 milyar dolar değerinde bir vergi ödemesi bekleniyor.

Trump’ın vergilendirme konusundaki agresif tavrı işe yaramış gibi görünüyor. Her ne kadar bu konu hakkında sürekli Apple gündeme gelse de diğer teknoloji devlerinin nasıl aksiyon alacağı merak konusu, zira parasının bir kısmını ABD dışında tutan tek firma Apple değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz