Ana Sayfa Mac Türkiye’de Mac Trade-Up programını ne zaman göreceğiz?

Türkiye’de Mac Trade-Up programını ne zaman göreceğiz?

2

Apple, cihazlarının bir kenarda unutulup çöp olmasını istemiyor. Bu sebeple Trade-Up adında bir geri alma programı kurgulamış. Mac için olan programda 2009 ve sonrasında satışa çıkmış Mac’ler geri alınıyor ve bu sayede $2500’a varan ödemeler yapabiliyor.

Web sitesinden Mac bilgilerini ve durumunu seçip Apple’ın teklif ettiği fiyatı görebiliyoruz. Eğer uygun bulursak da Mac’i kargo ile gönderiyor ve karşılığında tutarı alabiliyoruz.

Apple’ın sunduğu teklifler şöyle:

  • MacBook Air: $430’a kadar
  • MacBook: $1110’a kadar
  • MacBook Pro: $2500’a kadar
  • iMac: $2500’a kadar
  • Mac Pro: $1560’a kadar
  • PC: $500

Apple bu işi Phobio adlı bir iş ortağı ile yapıyor. Yani aslında cihazları bu iş ortağı geri alıyor. Cihazın seri numarası ve işlemci seçiminden sonra, durumuyla ilgili birkaç soru sonrasında teklif hızlıca görüntülenebiliyor.

Ödeme için birkaç farklı yöntem var elbette: Apple Store hediye çeki, Visa hediye çeki ya da PayPal hesabımıza ödeme.

Şu anda elimde olan ve artık yıllardır kullanılmayan bir 2010 model 15” MacBook Pro cihaz bile $155 ediyormuş. 🙂

Benzer programlar aslında diğer cihazlar için olsa da, keşke hem Mac tarafında hem de diğerlerinde böyle bir programı Türkiye’de de görebilsek. Bazı APR’lar geçmişte buna benzer işler yapmış olsalar da, cihazlara verdikleri çok düşük fiyatlar sebebiyle hiçbir zaman popüler olmadı ve hatta sert tepkiler de toplamıştı.

Umarım yakın zamanda benzer programları Apple’dan görebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Ötv trt atv gibi vergilerin olduğu, enflasyonun %15 olduğu, dolar kurunun her yıl %20 arttığı bir ülkede bu tarz bir şeyin olması çok da olası gözükmüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz