Ana Sayfa Apple101 iPhone X’da OLED ekran yanması sorunu nasıl düzeltilir?

iPhone X’da OLED ekran yanması sorunu nasıl düzeltilir?

0

iPhone X’da OLED ekran yanması sorununu nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz. Ayrıca OLED yanmasını nasıl engelleyeceğinize de değiniyoruz.

iPhone X ile OLED ekran teknolojisine geçen Apple, OLED‘in kontrast, parlaklık, geniş renk skalası ve renk doğruluğu gibi eksilerini Super Retina HD ile kapatmıştı. Cupertinolu firma ayrıca; True Tone teknolojisi ile beyaz renklerin kullanıma bağlı olarak sararmasının da önüne geçmişti.

Ancak yine de OLED‘in yapısından dolayı iPhone X’un ekranı da yanma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu rehberimizde iPhone X‘un ekranını uzun ömürlü olacak şekilde nasıl kullanacağınızı ve olası OLED ekran yanması sorunu ile karşılaştığınızda ne yapacağınızı anlatıyoruz.

OLED ekran yanması sorunu ile karşılaşmamak için bunları yapın

1- Son iOS sürümünü yükleyin. Çünkü Apple, güncellemeler ekranda yazılımsal olarak yaşanabilecek sorunları engelliyor.

2- iPhone X’un ekran parlaklığını maksimum seviyede kullanmamaya özen gösterin. OLED’de pikselleri ne kadar az yakarsanız, panel o kadar çok uzun ömürlü oluyor.

3- Ayarlar>Erişilebilirlik>Ekran Kolaylıkları>Otomatik Parlaklık bölümünden Otomatik Parlaklık seçeneğini aktif edin. Bu sayede düşük ışıkta ekran parlaklığını maksimumda kullanmamış olursunuz.

4- Ayarlar>Ekran ve Parlaklık bölümünden Otomatik Kilit süresini 30 saniye olarak ayarlayın.

5- Yine Ayarlar>Ekran ve Parlaklık bölümünden True Tone‘u açın ve mümkün olduğunca Night Shift’i kullanmaya çalışın.

Eğer iPhone X, OLED ekran yanma sorunu ile karşılaştıysa; fark eder fark etmez hemen iPhone X‘u direkt kapatın. 15-30 dakika sonra iPhone X’u açın. Sorun hala düzelmediyse iPhone X‘u tekrar kapatın ve 2-3 saat açmayın. Tüm bunlara rağmen OLED yanması geçmiyorsa; telefonu kapatın ve 1 gün boyunca hiç açmayın.

Sorun bu işlemlere rağmen düzelmezse; Apple Store’dan randevu alarak iPhone X’u servise gönderebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz